Hoppa till sidans innehåll
Foto: Laemmerhirt Niklas Mattsson.

Niklas precis utanför slopestylefinalen

01 JAN 2022 00:02
Niklas Mattsson gjorde ett smart och bra åk i slopestylekvalet i Calgary, Kanada. Några små misstag gjorde att han tyvärr hamnade precis utanför finalen.
  • Skapad: 01 JAN 2022 00:02

Vädret i Calgary kastade om schemat och gårdagens kval blev framflyttat till idag. Semifinalen, som skulle avgjorts idag, blev inställd och istället fick de åtta bästa åkarna från varje heat i kvalet en plats i morgondagens final. Niklas Mattsson gjorde ett smart och bra åk men några små misstag gjorde att han tyvärr hamnade på en tiondeplats, precis utanför topp åtta som gick till final. 

– I det första åket hade jag lite händer nere, men det var ett landat åk. Men domarna var ganska hård på bedömningen med bara några händer nere, säger Niklas Mattsson efter kvalet.

Efter ett helt okej första åk, som gav 54.75 poäng, hade Niklas Mattsson chansen att förbättra poängen i det andra och sista åket.

– Jag tänkte att nu har jag chansen. Men jag slant med kanten på isen i landningen och tappade riktning mot den sista pipen. Då tänkte jag att det bara var att skicka på och hoppas på det bästa, men det blev samma som i första, säger han.

Niklas Mattsson låg länge på den åttonde och sista finalplatsen. Men sent i det andra åket kom Kaito Hamada, Japan, och puttade ut Niklas från finalplatsen.

– Jag håller inte med domarna. Hamada gjorde backside 10 där Niklas gjorde en backside 12 och han sketchade på nästan varje feature. Niklas åk var bättre, säger snowboardlandslagets förbundskapten Jocke Hammar.

Innan tävlingen var slut kom även Markus Olimstad, Norge, och klämde sig in bland finalplatserna och Niklas slutade på en tiondeplats.

– Det var ganska skönt att Markus Olimstad kom och gjorde ett bra åk så att det blev sportsligt rätt. Men marginalerna var på fel sida idag, säger Jocke Hammar.

Det är en besviken Niklas Mattsson som nu åker hem till Sverige i några dagar innan det är dags för nästa slopestyletävling i Laax, Schweiz.

– Det var på målsnöret och det är jävlig surt, säger Niklas Mattsson.

Morgondagens final sänds direkt på Viaplay Vinter.

LÄS MER: Fullständig kalender och resultatlista.

 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info