Hoppa till sidans innehåll

Nio laddade åkare till start i Europacupen i Schweiz

26 JAN 2021 17:50
Hela nio svenska snowboard- respektive freeskiåkare har tagit sig hela vägen ned till Crans-Montana för att tävla i Europacupen i veckan. I potten finns en åtråvärd startplats i nästa säsongs världscup.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2021 17:51

– Det känns som en riktigt spännande mix av åkare där många redan har en del erfarenhet från internationella mästerskap som exempelvis ungdoms-OS och junior-VM. Det finns även åkare som presterat riktigt bra på nationella tävlingar föregående säsong. Nu ska det bli högst intressant att se hur de står sig internationellt, säger förbundskapten Niklas Eriksson.

Att Europacupen är en viktig miljö för utvecklingen av unga talanger råder det inget som helst tvivel om. Förra årets totalvinnare av Europacupen i freeski, Emil Granbom, belönades med en fribiljett till säsongen världscup. En mycket viktig faktor i Emils utveckling enligt Niklas Eriksson.

 – Att tävla på den europeiska scenen, med bra motstånd, gav Emil en riktig boost som han sedan förvaltade väl i världscupen. Hans utveckling under förra säsongen inspirerade flera av våra åkare att göra samma resa. Både Isak Davidsson och Melvin Morén har uttryckt att det är deras säsongsmål att gå för totalvinsten, vilket jag verkligen tror de har kapacitet till, fortsätter Niklas.

Tävlingsveckan inleds med kval för freeskiåkarna under onsdagen och final under torsdagen. För snowboard blir det kval på fredag och final på lördag.

Denna säsong räknas de två bästa resultaten i slopestyle plus det bästa resultatet i big air in i Europacup-totalen. I potten finns en personlig och eftertraktad startplats i världscupen 2021/2022.

Program och deltagande åkare

Freeski

Kval, 27 januari
Final, 28 januari

Isak Davidsson, Sälens IF
Melvin Morén, Sälens IF
Maximilian Selbekk, Hallen SK
Fabian Agartsson, Sälens IF
Martin Nordqvist RISK, Kiruna.
Isak Stenberg, Sälens IF 

Snowboard

Kval, 29 januari
Final, 30 januari

Jesper Landmark, Sälens IF
William Mathisen, Sälens IF
Gabriel Almqvist, Falu Snow Park

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info