Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jocke Hammar/SSF Snowboardlandslaget på träningsläger i Stubai, Österrike

Snowboardåkarna på träningsläger inför OS-säsongen

05 NOV 2021 19:26
Snowboardlandslaget befinner i Stubai, Österrike, på träningsläger. I två veckor kommer de åka i en park av världsklass för att förbereda sig inför säsongen där OS är en av de stora höjdpunkterna.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2021 19:26

Säsongen började riktigt bra när både Niklas Mattsson och Sven Thorgren gick till final i världscuppremiären i Chur, Schweiz, där Sven sedan knep en tredjeplats. Nu befinner sig snowboardlandslaget på ett två veckor långt träningsläger i Stubai, Österrike.

– Ambitionen med det här lägret är egentligen alltid att börja landa topptricken som man vill kunna ha till de stora tävlingarna i vinter. Det är här man lägger grunden för det som kan hända under säsongen och nu i år är OS det stora, säger Jocke Hammar, förbundskapten snowboardlandslaget.

Det är inte bara A-landslaget som har läger på den österrikiska glaciären. Även utvecklingslandslaget är på plats och kan testa tricken på snö som de tränat på i Kläppen Arena under sommaren och hösten.

Försäsongsläget i Stubai är lite av en tradition som åkarna ser fram emot varje höst, inte minst för kvalitén på parken.

– Det är någonstans höjdpunkten på hösten att vara här. Det är den bästa möjliga park vi kan åka i, säger Niklas Mattsson.

Även Sven Thorgren gillar parken och ser det som en bra möjlighet att öva på nya trick.

– Det är svinstora hopp här, vilket jag gillar, så man har tid i luften att hinna med vissa trick som kanske är riktigt läskiga första gången och då är det bra att ha mycket tid i luften. Sätter man ett trick på ett stort hopp så brukar man kunna gå över till ett mindre hopp i efterhand, säger han.

Med en park som, när vädret tillåter, bjuder på några av säsongens största och bästa hopp är det också ett utmärkt tillfälle att träna på eventuella OS-trick.  

­– Jag tränar inför allt som kommer. Sen har jag ju vissa trick som jag vet kan funka på vissa tävlingar och om jag ska testa något nytt skulle det främst vara för Big air-tävlingen i OS, säger Sven Thorgren.

Ett två veckor långt läger ökar inte bara chansen för fler dagar med bra väderförhållanden.

– Nu när vi har två veckor finns tid att få både mycket träning på specifika trick och sen också jobba lite grann med båda hoppen och lines inför slopestylepremiären.

2–4 december väntar snowboardåkarnas andra världscuptävling för säsongen i Steamboat, USA. Precis som i säsongspremiären är det Big air som står på programmet. Säsongens första världscup i slopestyle sker 29 december till 2 januari i Calgary, Kanada.

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info