Hoppa till sidans innehåll
Foto: Chris Witwicki Sven Thorgren i Silvaplana, Schweiz.

Snowboardlandslaget är redo för träningsläger på snö

08 OKT 2021 16:00
På söndag åker snowboardlandslaget till Stelvio, Italien, för säsongens första träningsläger på snö.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2021 16:00

För snowboardlandslaget har sommaren och inledningen av hösten varit fullproppad med läger i Kläppen Arena. Men nu är åkarna redo att känna på snön för första gången den här säsongen. På söndag åker de till Stelvio, Italien, för att ladda upp inför den kommande tävlingssäsongen. 

– Vi har medvetet lagt en senare snöpremiär för att kunna träna mer effektivt hemma i Sverige fram till nu. Normalt sett hade vi kanske varit i både Australien, Nya Zeeland eller Alperna vid den här tiden. Vi har inte gjort det i år för risken med det är att tio åkdagar bara blir två för att det kan vara stängt, snöa eller för dåligt väder för att hoppa de stora bra hoppen, säger Jocke Hammar, förbundskapten snowboard.

Istället har snowboardlandslaget utnyttjat Kläppen Arena för att få kontinuitet i träningen.

– Vi har kört tredagarsläger var och varannan vecka här hemma och då vet man att man kommer kunna mata trick de dagarna. Det blir en helt annan kontinuitet och helt annat antal repetitioner. Nu ska vi egentligen bara översätta det vi har nött på plast till snö, säger Jocke Hammar.

Sommarens hårda arbete ska nu överföras till snö och redan den 23 oktober väntar säsongens första tävling i Chur, Schweiz.

– Åkarna kommer göra de planerade tävlingstricken på snö nu under nästa vecka för att känna att de har självförtroendet, säger Jocke Hammar.

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info