Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Bernstål A-landslaget säsongen 2021/2022 består av Sven Thorgren och Niklas Mattsson

Snowboardlandslaget säsongen 2021/2022

03 MAJ 2021 18:12
Under måndagen presenterade Svenska Skidförbundet nästa säsongs A-landslag och utvecklingslandslag i snowboard. Totalt finns nio åkare med i de olika lagen där fokus ligger på den kommande OS-säsongen.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2021 18:12

Snowboardåkarna har precis avslutat säsongen med Kläppen Spring Sessions. Ett tre veckor långt träningsläger för båda åkare från landslaget och de som står utanför och knackar på.

Under säsongen, som präglats av inställda och flyttade tävlingar, lyckades de svenska landslaget kamma hem två pallplatser i världscupen och en på X-games. Nu väntar en ny säsong där OS står i fokus.

­ – För mig som förbundskapten och A-landslagstränare blir fokus på att skapa förutsättningar för dom som med all sannolikhet kommer vara på OS. Sen kommer utvecklingsanslaget till stor del få ta del av den planeringen på köpet, säger Jocke Hammar förbundskapten för snowboardlandslaget.

A-landslaget kommer även säsongen 2021/2022 bestå av Sven Thorgren och Niklas Mattsson.

– Det är Sven och Niklas som är våra fortsatta världstoppåkare som är med och slåss om pallplaceringarna på högsta nivån. Det har dom bevisat den här säsongen båda två, så det har varit jättekul, säger Jocke Hammar.

Det sker heller inga stora förändringar i utvecklingslandslaget. Utöver Ruben Rosenfors som blir ett nytt tillskott behåller åkarna från denna säsong sin plats.

­– Vi plockar inte upp något till A-laget och vi plockar inte heller bort någon från utvecklingslandslaget. Däremot lyfter vi in Ruben Rosenfors som har gått sitt första år på snowboardgymnasiet. Han har visat jättestor utveckling under säsongen och sitt första år på gymnasiet. Han har också visat en väldigt bra plan för sina karriärsmål. Det känns kul att kunna ge honom en plats i laget till nästa säsong, säger Jocke Hammar.

Nu väntar en sommar med fysträning och hopp på Kläppens airbag för att komma i så bra form som möjligt inför den kommande OS-säsongen.

A-landslag

Niklas Mattsson, Leksand Snowboard och Freestyle club
Sven Thorgren, Sollentuna SLK

Utvecklingslandslag

Novalie Engholm, Härnösands Alpina
William Mathisen, Sälens IF
William Almqvist, Falu SnowPark
Gabriel Almqvist, Falu SnowPark
Ruben Rosenfors, RISK
Gustaf Lundström, Piteå Extremsport
Jesper Landmark, Sälens IF
Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info