Hoppa till sidans innehåll
Foto: Chris Witwicki Snowboardåkaren Sven Thorgren.

Speciella förutsättningar för snowboardåkarna på Dew Tour

18 DEC 2021 22:31
Sven Thorgren representerade de svenska färgerna på Dew Tour i Copper Mountain, USA. Ett stort startfält gjorde upp i lördagens final då kvalet var tvungen att ställas in.
  • Skapad: 18 DEC 2021 22:31

Vädret ställde till det för snowboardåkarna på Dew Tour i Copper Mountain, USA. Kvalet blev inställt inte bara en utan två gånger och det hela slutade med att det ströks helt. Istället fick alla 25 åkare vara med i lördagens final där det bästa åket av två, istället för tre som det var tänkt från början, räknades. 

– Det kom rätt mycket nysnö under hela tävlingen så de sköt upp kvalet så vi körde allt i en stor final istället. Så det var lite synd egentligen, jag var väl en av de åkarna som ville köra kvalet, säger Sven Thorgren.

I finalen var det många åkare som hade problem med att få tillräckligt med fart till framförallt de två sista stora hoppen. Sven Thorgren, som var den enda svenska åkaren på plats, hade en bra och tydligt plan på ett åk som hade kunnat räcka till pallen.

– Jag hade ett bra åk och gick all in på det men farten till andra hoppet, när jag gjorde de tricket jag gjorde på första, var väldigt svårt att få till. Så det var lite åket som jag valde att göra som ställde till det, säger han.

Finalen slutade med en 15 plats för Sven Thorgren som har fått med sig mycket bra träning inför kommande slopestyletävlingar.

– Vi har fått massor av träning, speciellt när det inte blev ett kval så blev det extra mycket träning, säger Sven.

Och det är inte bara på Dew Tour som han har fått bra träning. Innan tävlingarna i Copper Mountain var han i Schweiz för att vässa formen.

– Det var faktiskt helt fantastiskt. Vi hade typ en perfekt park helt för oss själva så det var riktigt bra faktiskt. Jag är väldigt glad att jag tog det beslutet och åkningen känns bara väldigt bra nu generellt, säger han.

Med många slopestyleåk och bra träning i ryggen är han mer än redo för nästa stopp på världscupen som sker över nyår.

Resultat Dew Tour herrar

1) Red Gerard, USA, 93.25p
2) Chris Corning, USA, 91.50p
3) Mark Mcmorris, CAN, 90.00p
15) Sven Thorgren, 51.75p

Resultat Dew Tour damer

1) Zoi Sadowski-Synnott, AUS, 97.75p
2) Enni Rukajarvi, FIN, 90.75p
3) Kokomo Murase, JPN, 87.75p

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info