Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Bernstål Gustav Eriksson, vd Kläppen, inviger Kläppen Arena

Stämningen var på topp när Kläppen Arena invigdes

04 OKT 2021 18:31
Inte ens regnet kunde stoppa invigning av Kläppen Arena från att bli en succé. Barn och ungdomar kom för att testa arenan och träffa sina idoler.
  • Skapad: 04 OKT 2021 18:31

Nu är Kläppen Arena äntligen invigd. Dagen bjöd på klassiskt oktoberväder men inte ens regnet kunde stoppa invigning från att bli en succé. Musik, popcorn och framförallt peppade barn och ungdomar bidrog till en härlig stämning.

– Det var förvånansvärt mycket folk som trotsade regnet och kom för att käka popcorn, ta autografer och bygga sin egna park i lera, säger Stefan Karlsson, sportchef snowboardlandslaget.

Landslagen i både freeski och snowboard var på plats och bjöd på uppvisning, skrev autografer och hängde tillsammans med framtidens skid-och snowboardåkare. Sven Thorgren, som har varit med och designat arenan, tyckte det var roligt att se så många barn testa arenan.

­– Jag tycker att dagen var jättelyckad. Det var många barn som var peppade och några som lärde sig nya trick. Extra kul att vi var så många som samlades och körde samtidigt, säger han.

Till ljudet av en trumpet sågade Kläppens vd, Gustav Eriksson, isär guldkedjan som förklarade Kläppen Arena officiellt invigd.

– Det var en annorlunda invigningsceremoni. Men det var en kul idé att använda en vinkelslip. Det blev väldigt effektfullt, som fyrverkerier, säger han.

Även om Kläppen Arena har varit öppen under sommaren var det viktigt med en riktigt invigning.

­– Vi har ju haft öppet så vi har fått känna på arenan ett tag men det är alltid viktigt och roligt att få bjuda in alla som har varit med och fått till det här. Vi hade inte riktigt vädrets makter med oss men jag tyckte att det var roligt att det ändå kom väldigt mycket folk och tittade. Och alla var imponerade och nöjda så det kändes bra, säger Gustav Eriksson, vd Kläppen.

Redan under sommaren har Kläppen Arena lockat både landslag och nybörjare. Nu när arenan är invigd tros de komma ännu fler.

– Jag tror att den kommer användas mer och mer. Den har ju redan varit väldigt het och det har varit folk där varje dag. Det är verkligen kul att den en används av mer än bara toppeliten, säger Sven Thorgren.211003-invigning-kläppen-DANIEL-BERNSTÅL  (2).jpgLandslagen var på plats och skrev autogrefer. Foto: Daniel Bernstål 

Höstläger för tjejer

Några som kommer använda arenan redan till helgen är Progsession som arrangerar ett höstläger i Kläppen. Lägret är för snowboardtjejer och tillsammans laddar de upp inför den kommande vintersäsongen.

– Det är helt fantastiskt att vi får vara på brädan redan i oktober. Vi samlas och förbereder oss inför säsongen men vill också ge tjejerna en introduktion till hoppet och kudden så att de kan börja använda arenan själva, säger Marina Minetti, projektledare Progsession.

Hon tror också att arenan kommer betyda mycket för tjejers utveckling inom snowboard och freeski.

– Jag ser jättemycket fram emot vad som kommer hända med nivån när vi plötsligt har en kudde vi kan träna de större tricken på, säger hon.

Kläppen Arena står nu invigd och hälsar alla, från nybörjare till proffs, välkomna.211003-invigning-kläppen-DANIEL-BERNSTÅL  (1).jpgPeppade barn och ungdomar kom för att testa arenan. Foto: Daniel Bernstål 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info