Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jocke Hammar Sven Thorgren och William Mathisen på VM i Aspen

Thorgren och Mathisen redo för slopestylekval på VM

10 MAR 2021 08:00
Efter två träningsdagar är Sven Thorgren och William Mathisen redo för slopestylekval. Niklas Mattsson avstår för att vila den stukade foten inför kommande big air-tävling under VM.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2021 08:00

Det är ett soligt Aspen som välkomnat åkarna med vårslask och två dagars träning. De svenska åkarna trivs med förutsättningarna och de kommande dagarna bjuder på fina chanser till toppresultat. För svensk del inleds mästerskapet på allvar med dagens slopestylekval. På start finns Sven Thorgren och William Mathisen som båda ser fram emot att få tävla.

­– Med många åkare och lång lift upp till start hinner man inte så många träningsåk, men nu börjar jag känna mig bekväm med coursen. Den är bra och det är fina förhållanden, säger Sven Thorgren direkt efter den andra träningen.

Efter säsongens två pallplatser i big air, en under X-games och en under världscupen i Kreischberg, vill Sven Thorgren nu kliva upp på pallen i även slopestyle.

– Jag har ett åk i huvudet som jag är väldigt sugen på att sätta. Målet är att göra det och ta mig vidare till final. Sen vore det roligt att visa att jag kan ta medalj i slopestyle också, säger Sven Thorgren.

William Mathisen, som gör sitt första mästerskap för seniorer, har alltid drömt om att få åka i Aspen och tycker att slopestylecoursen nu på VM känns jättebra.

– Jag satte mitt åk sista träningsåket så jag känner mig helt redo inför kvalet. Målet är att göra mitt bästa och se hur långt jag kommer på det, säger William Mathisen.

För Niklas Mattsson, som stukade foten under VM-uppladdningen, har träningen inte fungerat som han hoppats på.

– Foten säger ifrån och han har valt att stå över slopestylen. Han får låta foten vila för att förhoppningsvis bli bättre till big air-tävlingen, säger förbundskapten Jocke Hammar.

Dagens kval inleds 21.00 svensk tid. Åkarna är uppdelade i två heat där William Mathisen kör i det första och Sven Thorgren i det andra. Det är det bästa åket av två som räknas och de fem med högst poäng från varje heat går vidare till fredagens final.

TV10 och Viaplay sänder VM från Aspen 

Det är sedan tidigare klart att NENT Group från och med hösten 2021 tar över rättigheterna att sända de klassiska vintersporterna. Men redan nu till VM i Aspen kommer bland annat snowboard och freeski att sändas i TV10 och på deras streamingtjänst Viaplay. Med andra ord blir det en försmak på vad som komma skall.

Finalerna i slopestyle och både kval och final i big air kommer att sändas. För snowboard är det Pontus Ståhlkloo som kommenterar tävlingarna.  

TV-tider för snowboard-VM 

Datum  TV-tid Kanal  Disciplin 
12 mars  17.20 TV10/Viaplay  Slopestyle, final
13 mars  20.50 TV10/Viaplay  Halfpipe, final 
14 mars  16.50 TV10/Viaplay  Big air, kval, damer
14 mars 19.05 TV10/Viaplay  Big air, kval, herrar, heat 1
14 mars  21.20 TV10/Viaplay  Big air, kval, herrar, heat 2
16 mars  20.20 TV10/Viaplay  Big air, finaler

LÄS MER: Fullständig kalender/- och resultatlista. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info