Hoppa till sidans innehåll
Foto: Progsession Totalvinnarna i #BurtonPressplay 2021

Vinnarna i #BurtonPressplay korade

08 APR 2021 15:08
Efter två månader har nu den digitala tävlingen Burton Press Play avslutats och vinnarna korats. Uppslutningen har varit stor och åkarna har både pushat och peppat varandra till att testa nya trick.
  • Skapad: 08 APR 2021 15:08

Under en vinter där fysiska läger och tävlingar tvingats ställas in har Progssession tänkt om. Som en del av samarbetet mellan Progsession och Burton Europe har den digitala tävlingen Burton Press Play aktiverat snowboardtjejer runt om i landet. Peppen bland åkarna har varit stor och de har inspirerat och utmanat varandra till att lyfta snowboardåkningen i Sverige till en ny nivå. 

­– Det har varit så himla tråkigt att vi inte får arrangera läger men vi har hittat nya vägar. Det har varit helt fantastiskt att vi kunnat aktivera tjejerna på ett annat sätt och få se nivåutvecklingen. Det blir en annan effekt än att bara ha läger, för då är ju bara vissa tjejer där, nu kan andra också haka på. Jag tror att båda behövs, säger Marina Minetti projektledare för Progsession.

Under två månader har Progsession lagt ut fyra listor med utmaningar som tjejer har filmat och publicerat på sociala medier. Efter varje lista har tre till fyra vinnare utsetts och nu, när tävlingen är avslutad, har två totalvinnare korats.

– Det vi har gått efter när vi valt vinnare är att dom har provat nya saker och utvecklats. Sedan har vi också kollat på hur kreativa dom har varit. Vi vill uppmärksamma dom olika bitarna i deras åkning och se att dom pushar sig själva, säger Marina Minetti.

Totalvinnare #BurtonPressplay 2021

Isolde Lexvall

"Du tog #BurtonPressplay med storm. Din mentalitet, attityd, vilja och kreativitet är imponerade. Du kör stort och det är galet att du bara är 12 år gammal. Alla dina bidrag genom tävlingen har varit en fröjd för ögat och du har verkligen framhävt fin talang under press play. Vi tror att fler har fått upp ögonen för dig och vi hoppas att detta ger dig en push framåt som bidrar med nya möjligheter."

Tove Bratthäll

"Du är en förebild för många snowboardåkare. Din stil är både stark och vacker som vi är glada att de delar med dig av. #BurtonPressplay hade inte varit densamma utan dig. Du höjde verkligen nivån och peppet ni har där uppe i Umeå verkar fantastiskt. Så himla kul att du är i Sverige efter så många år utomlands, du förgyller den svenska snowboardscenen. Vi ser sjukt mycket fram emot att ha dig på nästa Progsession. Fortsätt dela din åkning, du inspirerar verkligen." 

Förutom en bräda från Burton får totalvinnarna även varsin plats på nästa Progsession Camp. Förhoppningsvis kan lägret bli av efter sommaren och då kommer de köra i Kläppens airbag.

Via sociala medier har vi fått ta del av grymt bra och kreativ åkning från alla tjejer som delat med sig. Många tjejer hakade på utmaningen längs vägen och enligt Progsession och Burton har genomslaget varit över förväntan. Efter succén vill de till nästa år utveckla konceptet.

– Både vi och Burton tycker att det gick ännu bättre än vad vi hade förväntat faktiskt. Jättehäftigt att det påverkar tjejer att helt plötsligt börja pusha varandra via sociala kanaler och att de börjar bygga en digital plattform, det känns jättefint. Vi har redan planerat nästa vinters #BurtonPressplay. Nu filmar dom tricks men nästa vinter utvecklar vi konceptet och de kan filma en liten edit med olika tricks, säger Marina Minetti.

Måndagen den 12 april arrangerar Progsession ett digitalt häng för alla snowboardtjejer där de bland annat kommer prata om framtidsplaner och hur du som åkare tar del av dessa.

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info