Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm Lugnet Falun.

Världscupen i big air på hemmaplan i Falun inställd

07 OKT 2022 13:57
Världscupen i big air som var planerad att äga rum 25–26 november i Falun ställs in.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2022 13:57

Svenska Skidförbundet måste tyvärr meddela att världscupen i freeski och snowboard, som var planerad att äga rum 25–26 november i Falun, ställs in. Beslutet har fattats utifrån rådande världsläge som gör att finansieringen av evenemanget dessvärre inte går att säkerställa.  

– På grund av rådande världsläge har vi inte fått ihop ekonomin. Oron gör att företag ser över sin verksamhet vilket i sin tur drabbar evenemang som detta. Det är jättetråkigt att vi tvingas ställa in men vi har gjort allt vi kunnat för att försöka genomföra evenemanget, säger Stefan Karlsson, sportchef freeski och snowboard. 

Det fanns förutsättningar för att världscupen i Falun hade kunnat bli ett toppenevenemang. Alla åkare i världseliten ville komma, arenan är fantastisk och Internationella skid- och snowboardförbundet (FIS) gillade vad dem såg. Dessutom såg Viaplay stor potential i evenemanget. Alla inblandade är förstående kring situationen och beredda att satsa vidare mot kommande år.   

Att världscupen på hemmaplan tvingas ställas in är självklart en besvikelse, då vi är övertygade om att det skulle vara bra för sporten såväl som ett lyckat evenemang för Falun. Men eftersom detta alltid varit ett 10-års projekt är förhoppningen att vi i framtiden kommer kunna arrangera världscuptävlingar på högsta nivå.   

–  Vi har alltid haft sikte på att göra det här till ett återkommande evenemang och den ambitionen kvarstår. Vi har skapat en väldigt bra grund för att se till att världscupen på hemmaplan kan ske i framtiden, säger Stefan Karlsson.     

Vid frågor, kontakta   
Stefan Karlsson, sportchef freeski och snowboard  
E-post: This is a mailto link  

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info