Hoppa till sidans innehåll

Swedish Snowboard Series


Swedish Snowboard Serie (SSS) är Sveriges nationella snowboardserie.

Under säsongen 2020-2021 kommer Swedish Snowboard Series att bestå av fem tävlingar, från Kläppen i söder till Kiruna i norr. 

Då cuper, turneringar och ”organiserat seriespel” bör undvikas även för de födda 2005 eller senare har vi valt att istället för att arrangera en Tour valt att istället fokusera på 5 fristående tävlingar.
Alltså kommer inga tourpoäng att delas ut och vi kommer heller inte att kora någon totalvinnare i någon av åra klasser.. Våra tävlingar kommer därför ses som enstaka tävlingar och inte som en tävlingsserie.
Vi sätter inga krav på er som deltagare på hur många deltävlingar ni ska vara med på, utan välj stoppen med omsorg och delta främst i tävlingar som arrangeras i ditt närområde.
Då vi heller inte avser att ha någon publik, utan kommer att genomföra tävlingarna på ett tydligt begränsat område utan publik går Swedish Snowboard Series inte under begreppet ”allmän sammankomst” och begränsas därmed inte av åtta personers gränsen.

Det kommer att bli en speciell vinter, och för att kunna genomföra tävlingarna på ett säkert sätt har vi tagit fram nya kompletterade riktlinjer för tävlingsverksamhet och även för hantering av publik vid evenemang. Dessa kan ni kan läsa mer om här:

* Riktlinjer för tävlingsverksamhet

* Riktlinjer för publika evenemang

Övergripande och kompletterande riktlinjer (liknande ovanstående) samt övrig information samlar vi som vanligt under pandemin på skidor.com/corona

Tyvärr har de nya restriktionerna gjort att vi nu endast kan arrangera tävlingar för FIS-klassen, alltså kommer det inte att finnas kids eller ungdomsklass på resterande tävlingar denna säsong.
Läs mer om de nya restriktionerna här:
https://www.skidor.com/.../ssfstallerinsamtligaungdoms...

Åldern för FIS-klassen är:
FIS-klass - (födda 04 eller tidigare)
I FIS-klassen får endast personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott delta. Detta innefattar utövare som går på ett freeski/snowboardgymnasium, eller åkare med aktiv FIS-licens där idrottsutövandet är åkarens huvudsakliga sysselsättning dvs en åkare som ägnar minst 50% av sin tid till sin idrott.
I den här klassen är FIS-licens ett krav.
Om ni inte har en licens sedan tidigare går ni in via denna länk: https://www.skidor.com/Grenar/Snowboard/tavling/FISLicens/
Och har ni en licens sedan tidigare behöver den förnyas till denna säsong.SWEDISH SNOWBOARD SERIES 2020-2021

Hemavan 30/1 
- Facebookevent 

Kläppen 13/2 - Facebookevent 

Leksand 21/2 - Facebookevent 

Järvsö 14/3 - Facebookevent

Funäsdalen 11/4 - Facebookevent

Mer info kommer ni som vanligt att hitta löpande under säsongen på vår Facebooksida , samt vår Instagram 


Har ni några frågor kan ni även kontakta Swedish Snowboard Series projektledare Max Månsson:
This is a mailto link

Uppdaterad: 01 NOV 2018 19:39 Skribent: Max Månsson

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info