Hoppa till sidans innehåll

Landslag 2019


SkiTeam Sweden Speedski 2018/19 består av två damer och två herrar. Det är tre rutinerade och snabba åkare i form av Lisa, Hanna och Mats samt förra årets genombrott Jonatan. Utöver landslaget finns en utvecklings och träningsgrupp med både S1- och S2-åkare.

Förbundskapten Daniel Andersson om sitt Ski Team Sweden Speedski 2019:

S1 Herrar

Mats Abrahamsson, Väst Alpin SK Göteborg, 
Mats visade i världscupen förra året att han fortfarande håller sig med i världstoppen. Mats är en tänkare och en viktig inspiratör för alla åkare. En av ”de gamla” i sporten som sitter på mycket rutiner.

 

Jonatan Brunnberg, Idre Speedskiförening,
Jonatan är fortfarande junior och körde sina första interationella tävlingar i S1-klassen förra året då han bland annat blev snabbaste svensk vid världscuptävlingen i Vars, Frankrike. Han är definitivt med mot världstoppen även bland seniorer. Jonatan är framåt och har ett bra driv.


S1 Damer  

Lisa Hovland Udén, Nolby Alpina Klubb,
Lisa står sig bra mot världseliten. Första pallplatsen kom redan 2016 och det har hon följt upp med fler, och inte minst en tredjeplats på senaste VM. Lisa är lugnet själv och har en bra syn på fair play

 
Hanna Matslofva, Orsa Alpina Klubb,
Hanna tog första pallplatsen i Idre 2016 och sedan dess har hon hängt med bra i toppen. Hanna är positiv och en frisk fläkt i gruppen.
 


Träningsgrupp S1

 

<BILD KOMMER> 

Sebastian Lindblom, Edsåsdalens SLK,
Sebastian har svenskt rekord i S2 men har nu tagit klivet över till S1. . "Limpan" är mycket ödmjuk och fokuserad. En bra förebild för våra kommande åkare

 

Lars Beskow, Storvreta IF,
Lars gick efter flera år i S2 tillbaka upp i S1 klassen förra året och siktar på att etablera sig där i år.

 
 

Carl Ribbegårdh, Ålberga SLK,
Carl gör sin tredje säsong i S1 klassen och har gjort flera riktigt bra resultat i världscupen. Kommer det stora genombrottet i år?

 
Britta Backlund, Rättviks SLK, 
Britta gör sitt tredje år i S1-klassen. Denna säsong 18/19 har det lossnat ordentligt. Efter en lyckad inledning leder hon nu den totala världscupen.
 
Matilda Persson, IFK Grängesberg AK, 
Mathilda är regerande juniorvärldsmästare i S2 och har varit nästintill oslagbar som junior. Matilda  tar nu klivet till S1 och det skall bli mycket intressant att se vad hon kan göra där.
 

Träningsgrupp S2

Agnes BrandåsBåsenberga SLK,
Agnes är junior och nyaste tillskottet i träningsgruppen. Hon har visat bra teknik och åkposition och hänger med de andra bra. Hon får chansen att vara med i träningsgruppen och har bra utvecklingsmöjligheter.

 
Eira Dougherty, Orsa AK;
Eira har kört i S2 klassen utanför landslaget några säsonger och har haft en bra utveckling. Hon tar nu steget in i utvecklingsgruppen och jag vet att hon också sneglar på S1 för framtiden. 
 

 <BILD KOMMER>

Alicia Störner, Deje AK, SDHJ Alicia är junior och har gjort en säsong i träningsgruppen men en skada gjorde att hon inte kunde fullfölja sin satsning fullt ut. Alicia hänger med i träningsgruppen i år igen.

 

Landslagsledning 2019

Daniel Andersson, Förbundskapten Speedski

Daniel Andersson, Förbundskapten,
Daniel är Förbundskapten för SkiTeam Sweden Speedski sedan 2016. Som tidigare åkare med mångårig erfarehet från internationell speedski på högsta nivå och med sin bakgrund som företagsledare tar han ut och leder landslaget med optimism, framåtanda och tydlighet.

 
Mikael Brunnberg, Assisterande Förbundskapten,
Micke är landslagets fixare. Han hjälper Daniel att hålla ordning på såväl åkare som utrustning, planerar läger och tävlingsdeltagande och inte minst håller han ett öga på Nationalarenan för Speedski, Chocken på Idre Fjäll.
 
Uppdaterad: 20 AUG 2018 18:48

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info