Hoppa till sidans innehåll

Landslag 2020


kiTeam Sweden Speedski 2019/20 består av tre damer och tre herrar. Det är  rutinerade och snabba åkare i form av Britta, Lisa, Hanna, Mats och Jonatan som alla varit i landslaget tidigare samt Calle Ribbergård som gått från utvecklingsgruppen till Landslaget i år.  Utöver landslaget har vi både S1- och S2-  åkare i den i år helt kvinnliga tränings och utvecklingsgruppen. 

Förbundskapten Daniel Andersson om sitt Ski Team Sweden Speedski 2020:

S1 Damer

Britta Backlund, Rättviks SLK, 
Regerande Världsmästarinna och segrare i totala världscupen 2019. Förra säsongen gjorde hon rent hus med motståndet och visade att hon helt enkelt är bäst. Britta gör sitt fjärde år i S1-klassen. 
 
Lisa Hovland Udén, Nolby Alpina Klubb, 
Lisa står sig minst sagt bra mot världseliten. Första pallplatsen kom redan 2016 och det har hon följt upp med fler, och inte minst knep hon silvret på senaste VM. Lisa är lugnet själv och har en bra syn på fair play. En mycket stabil åkare.
 
Hanna Matslofva, Orsa Alpina Klubb, 
Hanna tog första pallplatsen i Idre 2016 och sedan dess har hon hängt med bra i toppen. På årets försäsong har det sett riktigt bra ut och jag är övertygad om att den utvecklingen fortsätter, 
 

S1 Herrar

Mats Abrahamsson, Väst Alpin SK Göteborg, 
Mats visade i världscupen förra året att han fortfarande håller sig med i världstoppen. Mats är en tänkare och en viktig inspiratör för alla åkare. En av ”de gamla” i sporten som sitter på mycket rutiner. 

 

Jonatan Brunnberg, Idre Speedskiförening,
Jonatan är fortfarande junior men trots det börjar han få bra erfarenhet från interationella tävlingar i S1-klassen. Han är definitivt med i världstoppen även bland seniorer. Jag räknar med att han skall kunna vara med och etablera sig i topp 10 i världscupen i år. Jonatan är framåt och har ett bra driv. 

 

 Carl Ribbegårdh, Ålberga SLK,
Ny i landslaget gör Carl sin fjärde säsong i S1 klassen och har redan gjort flera riktigt bra resultat i världscupen. Förra året tog han ett rejält kliv framåt med sin åkning  - Kommer det stora genombrottet i år?


Utvecklings- och Träningsgrupp 

Matilda Persson, IFK Grängesberg AK, 
Mathilda är regerande juniorvärldsmästare i S2 och har varit nästintill oslagbar som junior. Matilda började ta klivet till S1 förra året och det skall bli mycket intressant att se vad hon kan göra där när rutinen börjar komma.
 
Alicia Störner Ski Team Sweden Speedski 2020

Alicia Störner, Deje AK, 
Alicia är junior och har gjort två säsonger i träningsgruppen i S2-klassen där hon visade på VM förra året att hon kan åka riktigt snabbt. I år tar hon klivet upp till S1 och jag är säker på att hon kommer att göra riktigt bra ifrån sig när rutinen börjar komma, kanske redan i år.

 

Agnes BrandåsBåsenberga SLK,
Agnes är junior och nyaste tillskottet i träningsgruppen. Hon har visat bra teknik och åkposition och även i höga farter och hon var riktigt snabb på VM förra året. Jag ser mycket bra utvecklingsmöjligheter.

 
Eira Dougherty, Orsa AK;
Eira har kört i S2 klassen utanför landslaget några säsonger och har haft en bra utveckling. Hon fortsätter utvecklingsgruppen och jag vet att hon också sneglar på S1 för framtiden. 

 

Landslagsledning 2020

Daniel Andersson, Förbundskapten Speedski

Daniel Andersson, Förbundskapten,
Daniel är Förbundskapten för SkiTeam Sweden Speedski sedan 2016. Som tidigare åkare med mångårig erfarehet från internationell speedski på högsta nivå och med sin bakgrund som företagsledare tar han ut och leder landslaget med optimism, framåtanda och tydlighet.

 
Mikael Brunnberg, Assisterande Förbundskapten,
Micke är landslagets fixare. Han hjälper Daniel att hålla ordning på såväl åkare som utrustning, planerar läger och tävlingsdeltagande och inte minst håller han ett öga på Nationalarenan för Speedski, Chocken på Idre Fjäll.
 
Uppdaterad: 20 AUG 2018 18:48

LAGSPONSOR

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info