Hoppa till sidans innehåll

Sveriges snabbaste skidåkare startar säsongen

12 JAN 2018 13:59
Efter uppladdning med uppstartsläger i Idre före jul är det snart dags att dra igång världscupen för Svenska Skidförbundets allra snabbaste skidåkare – speedskilandslaget.
  • Skapad: 12 JAN 2018 13:59

Det blev tre kanondagar som bjöd på mycket bra skidåkning när Speedskilandslaget samlades helgen före jul i Idre. Där kördes teknikträning och skidvaneövningar, både på vanliga skidor och deras 238 cm långa speedskiskidor (som inte är riktigt lika enkla att göra övningar på). Även vanlig glidträning fanns på schemat där störst fokus låg på position, både på kropp och skidor, och där farten var ”försiktig” med hastigheter på uppåt 130 km/h.


Sveriges snabbaste man genom alla tider, rekordinnehavaren Christian Jansson, Kils SK,  i Idre under uppstartlägret.

Under lägret passade de på att fotografera säsongens lagbild och kompletterande porträttbilder, som denna gång togs mot en solig timmervägg.

Just nu siktar landslaget på den årligt återkommande Farthelgen, som går av stapeln sista helgen i januari, då styrs kosan åter mot Idre som har blivit speedski-landslagets ”hemmaplan”. Nästan hundra ungdomar kommer under tre dagar träna alpin fart och speedski. Unikt med fartlägret är att ungdomarna coachas av och får tillfälle att umgås med speedskilandslaget, vilken möjlighet att få instruktioner av Sveriges bästa fartåkare.

Helgen efter börjar dock allvaret när världscupen drar igång med två tävlingar i franska Vars, med världens snabbaste backe. Det är sju mycket peppade svenska åkare som ställer upp i premiären redo att inleda säsongen med några riktigt snabba tävlingar!

Följ landslagets äventyr på Facebook-sidan skiteamswedenspeedskiofficial så får du löpande direktuppdateringar både från läger och tävlingar.

Skribent: SSF

LAGSPONSOR

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info