Hoppa till sidans innehåll

Snabba svenskar i Andorra

11 APR 2019 20:29
Lisa Hovland Uden, Nolby Alpina, var snabbast av svenskarna med en fart på drygt 165km/h vid dagens träning inför de avslutande världscuptävlingarna i Andorra.
  • Uppdaterad: 11 APR 2019 20:29

Även övriga svenska åkare visade god form. Nyblivna världsmästarinnan Britta Backlund, Rättviks SLK, var näst snabbaste dam och även Hanna Matslofva; Orsa Alpina och Mathilda Persson, IFK Grängesberg AK visade att dom vill vara med och slåss om topplaceringar i helgen. I Herrklassen var det Mats Abrahamsson, Väst Alpin SK, som var snabbast med Carl Ribbegårdh, Ålberga IF, och Jonatan Brunnberg, Idre Speedskiföreing tätt bakom.  Även junioren Eira Dougherty, Orsa Alpina visade god form. Imorgon, fredag, avgörs den första deltävlingen i tre åk med final klockan 12.   

På lördag är det sedan dags för den avslutande deltävlingen i årets speedskivärldscup och då har Britta Backlund goda chanser att plocka hem segern i årets världscup. Britta som förutom VM har vunnit 4 av 5 deltävlingar (!) i årets världscup går in i helgens tävlingar med en klar ledning i totalen.

Foto: Jan Farrell Media

Skribent: Mats Abrahamsson
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info