Hoppa till sidans innehåll

Brittas tredje världscupvinst för säsongen

09 MAR 2019 14:35
Efter gårdagens tredjeplats var det åter dags för Britta Backlund, Rättviks SLK, att kliva upp på pallen. Denna gången högst upp.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2019 14:35

– Jag var väldigt nervös innan semifinalåket, stavarna kändes som bly. Men i finalen var känslan en helt annan. Det kändes riktigt bra redan före start och åket gick fantastiskt, säger Britta Backlund efter åket som tog henne högst upp i resultatlistan. 

Det var tredje gången för säsongen som Britta vann världscupen under säsongen. Detta gör att hon nu drygar ut sin ledning i den totala världscupen. 

Gårdagens snöväder hade ersatts med betydligt bättre väder, men trots detta blev det kämpigt för arrangörerna. En lavin hade nämligen dragit ner näten på den ena sidan av backen under natten, vilket gjorde att starten försenades flera timmar.

Men när näten väl var på plats igen så var det fina förhållanden i backen, sånär som på vinden. Något som kan vara svårt att hantera i hastigheter över 170 km/h.

– Det var en hel del sidvind så jag fick hålla emot en del i mitten av backen, men sen var det bara att släppa på, säger Britta.

Segrade i herrklassen gjorde Simone Origone som dominerat de senaste säsongerna. Detta var Simones 41:a (!) världscupseger. Bäste svensk på herrsidan blev Carl Ribbegård som kom 9:a.

Nu väntar lite ledighet innan det är dags att ladda för säsongens höjdpunkt, VM i franska Vars, som avgörs den 21–24 mars. Med tanke på Brittas form så ser det mycket ljust ut.

– Det känns riktigt bra.Det är högre farter där, men jag tror att jag har goda chanser! säger en förväntansfull och glad Britta.

LÄS MER: Resultatlista speedski Idre

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info