Hoppa till sidans innehåll

Bra form och inställd åkning

01 FEB 2020 13:03
Dimma, regn och vind är inte idealiska förhållanden för att ge sig ut i en speedski-backe i hög fart. Arrangörerna tvingades därför att ställa in dagens åkning. Trots detta är humöret på topp i det svenska laget.
  • Skapad: 01 FEB 2020 13:03

Under fredagens träning såg det riktigt bra ut för det svenska laget. Snabbast på damsidan var den regerande världsmästarinnan Britta Britta Backlund dock var Hanna Matslofva och Lisa Hovland Udén tätt bakom. Vilket är mycket lovande.

Mats Abrahamsson och Jonatan Brunnberg gjorde också stabila åk och var båda två topp-10 i herrklassen med Calle Ribbegårdh strax bakom.

Alicia och Mathilda från utvecklingsgruppen, som mest är här för att skaffa erfarenhet, genomförde även de fina åk. Så formen för de svenska åkarna är riktigt bra.

Dock svepte det in mängder av dimma och blåst under lördagen och efter att åkarna väntat på start var det  bara att ta sig ner igen.


Dimman ställde till det i Vars (i vanliga fall syns backen bakom skylten).

Men det utlovas bättre väder under söndagen, vilket vi håller tummarna för.

– Formen kändes bra under det träningsåk vi fick igår. Så det är lite segt att det blev inställt i dag. Men det är bara att ladda om. Jag har en bra känsla inför säsongen så jag hoppas få kvitto på det i morgon, säger Britta Backlund.

Följ resultaten från morgondagens åkning via live.skidor.com

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info