Hoppa till sidans innehåll

Ännu en pallplats för Britta

01 APR 2022 07:50
Rättviks Britta Backlund fortsätter åka hem pallplatser även denna säsong. Under den första världscuptävlingen i Andorra blev det ännu en pallplats och andraplatsen i totalcupen kommer närmare.
  • Skapad: 01 APR 2022 07:50

Det blev en andraplats för Britta Backlund, Rättviks SLK under den första världcuptävlingen i Andorra, tävlingen var en ersättning för en av de inställda tävlingarna i Vars.

Vann gjorde suveräna Valentina Greggio som vunnit samtliga tävlingar i år. På tredje plats kom Clea Martinez, som ligger närmast Britta i totalsammanställningen. 

– Det är inte riktigt klart att jag blir tvåa i totala speedskicupen, men risken att Clea ska kunna gå om mig nu är väldigt liten, säger Britta.

Klarar Britta att komma tvåa även under morgondagens världscuptävlinge är andraplatsen i totalcupen säkrad.

Bland killarna så hittar vi Erik Backlund på en 12:e plats och Carl Ribbegårdh på 13e. Erik fick till ett superåk semifinal där han hade tredje (!) högsta fart.

– Det är verkligen kul att se att Erik har kapaciteten att vara topp-3! Calle visade på samma sak i Idre där han också hade några åk som var riktigt bra. På den här nivån är det så små detaljer som avgör om det blir topplacering eller inte. Det gäller bara att hitta och jobba på dom där små detaljerna så att medelnivån hela tiden blir högrem säger förbundskapten Daniel Andersson.

– Jag trodde jag hade hittat ett bra sätt att tackla guppen i banan men det gick det inte så bra som jag tänkte. Jag slogs upp i banan och "fastnade jag på knäna" och kom inte riktigt ner i position igen efter det, säger Carl Ribbegårdh.

Chris Engleus, som är vår ende S2-åkare på plats, lyckades ta en sjätte plats i semin, men i finalen fick han inte till det lika bra och slutade på en elfte plats.

– Chris gör sin första säsong i S2 och det finns lite större saker jag vill tweeka till. Men jag tror att han märker och förstår mer och mer vad det är jag vill att han ska försöka göra. Just här nere är det riktigt många åkare med och många är väldigt duktiga. Så han ska vara nöjd med dagen! säger Daniel.

Dagens sista åk var semifinal inför den andra världscuptävlingen, som genomförs fredag kl 09.00.

Nu hoppas vi på att meteorologerna har fel om väderprognosen för fredag och lördag. Enlig dem ska det komma in både vind och snö, men även dimma redan till i morgon. 

Följ livetajmningen: http://fae.live-timing.net/

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info