Hoppa till sidans innehåll

Hårda vindar stoppade näst sista världscuptävlingen

01 APR 2022 23:26
Precis enligt väderprognosen började det blåsa rejält när den näst sista världscuptävlingen för säsongen skulle genomföras i Andorra. Det var inget annat att göra än att ställa in tävlingen.
  • Uppdaterad: 02 APR 2022 10:26

– När vi kom på morgonen såg det inte jättedåligt ut, det var nära nog ingen vind alls i banan. Men när klockan var 09.00 och finalen skulle börja hade det blåst upp rejält, berättar förbundskapten Daniel Andersson.

Starten sköts upp och ett jurymöte bestämdes till kl 11 för att bestämma om tävlingen kunde genomföras eller ej. 

– När vi i juryn kom till toppen och åkte genom banan så blåste det rejält och det hade även formats lössnövallar i både banan och på bromsplanen. Så det fanns tyvärr ingen möjlighet att få till några säkra åk, säger Daniel.

Istället blev det åken som gjordes under gårdagens semifinal som fastställdes som slutresultat för den andra världscuptävlingen i Andorra.

– Det är riktigt tråkigt med såna här dagar, då man bara väntar. Nu hade vi ett schysst resultat från semifinalen i går då förhållandena var helt okej och att då försöka pusha för en final i dag i riktigt orättvisa och osäkra förhållanden ser jag inte som ett alternativ, säger Daniel som hoppas på bättre väder under lördagen då säsongens sista världscuptävling planerar att genomföras.

Men tyvärr visar prognoserna för morgondagen inte att vinden ska minska, snarare öka.

– Det är ju jättetråkigt om årets sista tävling ska bli inställd! Men om vädret tillåter så satsar jag på en topp-10- placering. Det ska inte vara några problem om jag får till ett åk som jag brukar, säger Erik Backlund. 

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info