Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat Per Kjellström.

Per Kjellström utnämnd till hedersmedlem i FIS-kommittén

14 JUN 2022 16:00
Per Kjellström har varit en del av internationell skid- och snowboardförbundets (FIS) speedskikommitté i över 20 år. Som tack för hans långvariga engagemang till sporten har han nu blivit invald som hedersmedlem i FIS-kommittén.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2022 16:00

Under FIS-kongressen den 25 maj presenterad internationella skid- och snowboardförbundet (FIS) vilka nya namn som valts in som hedersmedlemmar i kommittén tack vare deras långvariga engagemang till FIS. Per Kjellström har varit en del av FIS speedskikommitté i över 20 år, de senaste fyra åren som ordförande, och är en av dem som numera kan titulera sig som hedersmedlem.

– Jag blev rörd men det jag uppskattade allra mest var själva avslutningen under säsongens sista världscuptävling i Andorra. Jag brukar alltid tacka organisationen och när jag gjorde det passade jag på att säga tack för mig också. Då fick jag applåder som var fantastiska, det var ett fint avslut, säger Per Kjellström. 

Per Kjellström har själv aldrig tävlat i speedski men trots det har hans engagemang till sporten varit ovärderligt. För över 20 år sedan frågade Bengt-Åke Otter, dåvarande förbundskapten för speedskilandslaget, om Per Kjellström kunde komma till Idre och hjälpa till under en världscuptävling. Ett år senare fick han frågan av Svenska Skidförbundet (SSF) om han ville ta på sig rollen som ordförande för speedski. När han sedan blev pensionär och flyttade till Frankrike avslutade han sin roll inom SSF men fortsatte sitt engagemang för sporten i FIS speedskikommitté.

– Jag måste säga att uppskattningen jag har fått från de internationella åkarna har varit fantastisk. Åkarna är inga primadonnor som tjänar massa pengar, utan sporten kostar dem pengar, men de är härliga människor och atleter på sitt riktiga sätt. De hjälper varandra och kamratskapet mellan nationerna och åkarna är fantastiskt. Det är en fin familj, mycket fin familj, säger Per Kjellström.  

Med erfarenheter som verkställande direktör i olika bolag kom Per Kjellström in i FIS speedskikommitté med värdefull kunskap.

– Det är många gamla skidåkare som kommer in i kommittén och de har kanske inte kunskapen av att driva saker i en grupp. Sen är jag envis också, jag ger mig inte för ens man har kommit fram till ett beslut och skjuter inte på saker i framtiden, säger han.

Efter över 20 år har Per Kjellström valt att lämna sin roll i speedskikommittén. Men som FIS hedersmedlem kommer han alltid bli ihågkommen för sitt otroliga engagemang och hårda arbete. Han kommer bli saknad av speedskifamiljen som under säsongens sista världscuptävling tackade honom med applåder och minnen från alla år.

I augusti kommer speedskikommittén utse en ny ordförande som efterträder Per Kjellström.  

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info