Hoppa till sidans innehåll
Ordföranden i Rättviks SLK Daniel Stenberg, foto: privat. Erik och Britta Backlund, foto: Tommy Persson.

Rättviks SLK får välbehövligt stöd på 15 000 kronor till barn- och ungdomsverksamheten

21 MAR 2022 11:37
Rättviks SLK har haft några kämpiga säsonger. Nu får de ett välbehövligt tillskott i klubbkassan av två klubbmedlemmar. De nyblivna svenska mästarna Britta och Erik Backlund skänker hälften av Hejapriset till sin hemmaklubb Rättviks SLK..
  • Skapad: 21 MAR 2022 11:37

– Det är fantastiskt roligt tänker på sin moderklubb och vill ge tillbaka till oss. De har alltid ställt upp och stöttat våra ungdomar, så det känns verkligen att de fortfarande är aktiva och intresserade av klubben trots att de har sina egna elitkarriärer att satsa på, säger Daniel Stenberg, ordförande i Rättviks SLK.

Både Britta och Erik väljer att skänka hälften av sitt Hejapris till hemmaklubben Rättviks SLK, som totalt får ta emot 15 000 kronor.

− Det känns jättebra att kunna ge tillbaka till Rättviks SLK för all stöttning och uppmuntran jag har fått. Det finns en stor och varm gemenskap i klubben så jag hoppas att detta bidrag gör att fler blir medlemmar i Rättviks SLK och får möjlighet att testa skidåkning och upptäcka hur sjukt kul det är, säger Britta och Erik håller med.

Några kämpiga säsonger för klubben

Daniel berättar att det har varit lite kämpigt de senaste säsongerna för Rättviks SLK, både på grund av tillgången till att kunna träna på snö och Covid-19. Ett ägarbyte betydde också att de inte fick tillgång till backen förrän i december.

– Ja, ekonomin är tyvärr väldigt ansträngd just nu. Vi har haft problem med att träna på hemmaplan och har behövt åka till andra backar, vilket har resulterat i höga resekostnader. Vi har bland annat köpt liftkort på Orsa Grönklitt till alla ungdomar i den näst yngsta grupp, för att alla skulle ha möjlighet att träna, säger Daniel och fortsätter:

Detta är verkligen ett jättevälkommet tillskott i kassan, just nu har vi inga intäkter utan bara kostnader, så vi går mot ett minusresultat. Vi vill ju kunna bredda klubbens verksamhet, men då måste vi ha möjlighet att skapa roliga aktiviteter på hemmaplan, både för att behålla de medlemmar vi har och även kunna rekrytera nya.

Hejapriset gör stor skillnad för åkarna

Den andra halvan av Hejapriset går till åkaren som tränings- och tävlingsbidrag. Erik får 5 000 kronor för segern i SM och Britta får 10 000 kronor för SM-segern och även för att hon var snabbaste dam under världscuptävlingarna.

− Det betyder sjukt mycket, vissa kan tycka att 5 000 kronor är lite men för oss betyder det ”guld”, så att vi kan få fortsätta med speedski som vi verkligen älskar, säger Britta och brodern Erik fyller in.

− Ja, för de som undrar så är valla lite smådyrt, säger han och skrattar högt.

− Och dräkter, och pjäxor, OCH bensinpriset, fyller Britta i.

Både Britta och Erik är helt lyriska när de ska beskriva glädjen över att Svenska Spels Hejapris nu kommit in i speedski.

− Det känns verkligen jättestort och är absolut en morot för att trissa igång tävlingsandan. Det gör att man vill pressa sig lite extra, säger Erik.

Skribent: Lotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info