Hoppa till sidans innehåll

Stenar omöjliggjorde världscuptävlingar i Vars

03 FEB 2022 15:57
Vädergudarna har verkligen inte varit nådiga i Vars. Först var det vinden som ställde till med problem för den första världscuptävlingen. Därefter visade det sig att solen gått hårt åt snön, så att stenar börjat rulla ned i tävlingsbacken.
  • Skapad: 03 FEB 2022 15:57

I går blåste det för mycket och tävlingen fick skjutas upp till torsdagen, då två världscuptävlingar istället skulle genomföras. Men det visade sig att även torsdagens tävlingar fick ställas in – denna gång på grund av stenar i backen.

– Det är verkligen skittråkigt, men när vi stod uppe i traversen på väg till start kom handbollsstora stenar rullande nedför backen. Det var verkligen inte säkert för åkarna, så det var helt rätt beslut av juryn att ställa in, säger förbundskapten Daniel Andersson.

– Annars är det ju helt perfekta förhållanden, med strålande sol och vindstilla. Men det blir ju kasst när det är så här varmt och isen släpper stenarna uppifrån berget som sedan rullar ned i backen. De kommer fort och är jättevassa, så de kan lätt slå ihjäl en människa och det vill vi verkligen inte riskera!

220128-Svensklägret-800-476.jpg
Det har varit mycket väntan under dagarna i Vars. Foto: SSF.

Som det ser ut nu kommer de två inställda världscuptävlingarna att genomföras på samma ställe, i Vars, då i samband med tävlingen Speed Master den 16–26 mars.

– Men om arrangörerna i Vars inte kan genomföra tävlingarna, på grund av snöbrist eller andra faktorer, kommer erbjudandet gå till Idre Fjäll respektive Andorra som, om de accepterar, kommer få en extra tävling och i så fall får genomföra tre världscuptävlingar vardera, säger Daniel.

Närmast åker landslaget till finska Salla, nästa onsdag, för två världscuptävlingar under fredag respektive lördag.

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info