Hoppa till sidans innehåll

Stora framgångar i världscuppremiären

12 JAN 2013 16:15
I årets första världscuptävling i sprint i Bohinj, Slovenien, bevisade svenskarna att de är ett av världens allra bästa telemarkslandslag.
  • Skapad: 12 JAN 2013 16:15

Mattias Wagenius tog ledningen redan i första åket, där han trots en miss och tidstillägg var snabbast och behöll sedan ledningen. Även i andra åket var han snabbast av alla och vann hela tävlingen. Ungtuppen Olle Collberg gjorde en mycket stark insats och slutade fyra, endast 0,3 sek efter trean Schmid.

1. Mattias Wagenius Sverige
2. Philipe Lau Frankrike
3. Jonas Schmid Tyskland
4. Olle Collberg Sverige

– Sprint har ju varit min sämsta gren tidigare, därför är en så pass bra comeback ju helt grymt. Sitter här med tårar i ögonen och mår allmänt fantastiskt bra. Säger Mattias efter tävlingen

Olle Collberg:
– Jag hade tre tillägg i första åket och inget i andra, jag vet att jag kan och att åka snabbt och det finns mer att hämta. Så även om en fjärde plats är bra så vill jag vara snabbast av alla.

130111-VC-Bohinj-Lisa-pallen-800-476

Lisa Englund var femma efter första åket, men åkte upp sig till en tredjeplats efter segrande Amelie Reymond från Frankrike och tvåan Sigrid Rykhus Norge.

– Jag hade mycket problem i första åket och det kändes inte bra, men inför andra åket så släppte jag på som tusan och det gick bra och problemfritt. Jag har verkligen potential att åka mycket mycket bättre än idag, så det kan bli riktigt riktigt bra resultat framöver säger Lisa.

Även i morgon tävlas det i sprint och på tisdag är det en extrainsatt sprint i samma backe som idag. Så vi håller tummarna för att svenskarnas form håller i sig. Då blir det många medaljer att bära med sig hem från dessa tre tävlingar.

Skribent: Erik Westberg

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
Idrottslyftet
FIS

are2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info