Hoppa till sidans innehåll

Dubbla VM-brons till Sverige i parallell telemark.

15 MAR 2013 16:47
Åter igen två brons till Sverige efter stabil åkning av Wagenius och Englund. Collberg slutade femma.
  • Skapad: 15 MAR 2013 16:47

I dagens tävlingar i parallell telemark tog sig de svenska åkarna Mattias Wagenius och Lisa Englund till en varsin tredjeplats. Olle Collberg slutade femma.

Återigen har det Svenska telemarkslandslaget visat sig tillhöra världstoppen. I dagens VM-tävlingar i Spanska Espot tog Lisa Englund en tredjeplats, precis som landsmannen Mattias Wagenius som också han slutade trea, men i herrklassen. Olle Collberg slutade femma.

Mattias Wagenius

Mattias Wagenius mötte fanska Sven Lau i första matchen som alltså slutade till Wagenius fördel.

Olle Collbergs första match stod emot amerikanska Tommy som gjorde sitt livs åkning i tidskvalet och visat sig vara i storform. Tommy var väl kanske lite väl laddad och tappade sin ledning då han totalkrachade i velodromsvängen i första åket. Olle kunde behålla ledningen och utöka den i andra åket.

Olle vs Mattias

I kvartsfinalen mötte olyckligt nog Olle och Mattias varandra och det var en hård match som slutade med minimal marginal till Wagenius fördel som alltså gick vidare till semifinal där han stod emot tyska Tobias Müller. Tobias har tidigare i veckan visat sin storform och var 1.3 sek snabbare än Mattias i första åket.
Mattias vann andra, men inte med tillräcklig marginal, så Müller gick vidare till a-final och Mattias till B-final.

I B-finalen mötte Mattias Slovenen Saso Ales som skrällt totalt och gjort det bästa åket i slovensk telemarkshistoria. Mattias visade på stor rutin och slog Slovenen med 4.23 sek.

LisaEnglund2

Lisa Englunds kvartsfinal stod emot Norska Mathilde Ilbrekken. Lisa avgick med seger och mötte sedan guldfavoriten Amelie Reymond från Schweiz i semifinal.
Reymond vann första åket, men i andra kopplade Lisa greppet och ledde in i velodromen där hon pressade så hårt att hon gick omkull och tappade skidan. Reymond utnyttjade läget och skejtade förbi och tog därmed finalplatsen.

LisaEnglund_AmelieReymond

I B-finalen mötte Lisa fransyskan Laura Grenier-Soliget. Lisa låg i underläge fram till skejtingen i första åket då hon trots tillägg och straffrunda totalt utklassade fransyskan i skejting. I andra åket utökade Englund marginalen och tog därmed bronset.

LisaEnglund_LauraGrenier-Soliget (1)

I morgon fortsätter VM-tävlingarna med Teamparallell där det lilla men mycket starka Svenska laget har mycket goda chanser till medalj.

LisaEnglund_MattiasWagenius

Skribent: Erik Westberg

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
Idrottslyftet
FIS

are2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info