Hoppa till sidans innehåll

Telemarks-VM inleds med dubbla brons

12 MAR 2013 16:45
Wagenius och Englund tar varsitt brons i VM-öppningen.
  • Skapad: 12 MAR 2013 16:45

_MG_2742

Telemarks-VM i Spanska Espot började idag. Mattias Wagenius och Lisa Englund tog varsit brons i premiärtävlingen. Olle Collberg stod över pga. förkylning.

Sverige inledde starkt med dubbla brons i grenen classic. I damklassen var det Lisa Englund som efter 8 st tredjeplatser i årets VC visade ännu en gång att hon mycket riktigt är världens tredje bästa telemarksåkare.

_MG_2841

I herrklassen så försökte Mattias Wagenius försvara sina två tidigare VM-guld i Classic, men blev alltså snuvad på sin hattrick och slutade trea även han.

Grenen classic avgörs i ett enda åk, så det är mycket som ska stämma. Underlaget var svårt och alla åkare hade flera misstag och det var många "Ruff rides" idag. Men det var lika för alla.

I telemark består varje åk av storslalomåkning, ett hopp, 360° velodromsväng i slutet av backen som följs av skejting in i mål. En mycket krävande gren som ställer stora krav på skidåkaren då det är många olika moment man måste behärska. Något som alltså svenska laget är bra på.

Två medaljer första dagen är ett bra facit, även om valörerna så klart skulle kunna vara ädlare.

- Det är medaljerna som räknas, det är bara att ösa. Säger Mattias som förra veckan blev totalsegrare i världscupen. Lisa Englund slutade som trea i totala världscupen som alltså inte innefattar VM.

På torsdag avgörs sprintparallell och på fredag är det teamparallell (precis som på alpina VM) och på söndag avgörs sprinten.

Skribent: Erik Westberg

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
Idrottslyftet
FIS

are2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info