Hoppa till sidans innehåll

Perfekta förhållanden i Kvitfjell

16 NOV 2017 13:13
Inför årets världscuppremiär är telemarkslandslagets åkare Olle Collberg inbjuden på läger i norska Kvitfjell tillsammans med det norska landslaget.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2017 13:14

Vår landslagsåkare i telemark Olle Collberg går in i säsongen med bra förberedelser efter bra samarbete med Norge. Kvitfjell bjuder på fina förhållanden och mycket effektiv träning.

– Säsongsupplandningen går bra, helt enligt planen! Om drygt två veckor drar världscupen igång i Tux och jag är grymt laddad eftersom jag inte har varit med på premiären de senaste två säsongerna, säger Olle.

Årets världscuppremiär går alltså i vanlig ordning av stapeln i österrikiska Hintertux den 1–3 december. Innan dess hinns det med ytterligare några dagars läger på plats i just Hintertux.

Det är en mästerskapsfri tävlingssäsong som innehåller drygt 20 världscuptävlingar, både i Europa och på östkusten i USA.

– Eftersom det inte är något VM denna säsong är huvudmålet att försöka hålla en jämn och hög nivå på världscupssäsongen igenom. Jag siktar på att nå en hög slutplacering i totalcuperna. För första gången i min karriär ska vi i januari tävla på östkusten i USA.  Det ser jag verkligen fram emot! avslutar Olle.

Skribent: Lotte Jernberg

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
Idrottslyftet
FIS

are2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info