Hoppa till sidans innehåll
Foto: Morten Nordli/Mono Media

Premiärhelgen i telemark avklarad

08 DEC 2017 16:56
Den 1–3 december var det världscuppremiär i österrikiska Hintertux där Olle Collberg, från Östersund Telemark Club representerade Sverige.
  • Skapad: 08 DEC 2017 16:56

Det startade med en sprint på fredagen där Olle levererade två superstabila åk! Kyla och riktigt svåra snöförhållanden med riktigt mjuk snö var inga problem för Olle som slutade på 6:e plats.

– Känns grymt skönt att ha avklarat säsongens första tävling med ett riktigt bra resultat! Jag kan inte minnas när jag var så här nervös inför en tävling sist, men nu har det släppt och jag är sugen på mer, sade en taggad Olle efter tävlingspremiären.

Även lördagens tävling var en sprint. Snöförhållandena var betydligt mycket bättre under lördagen, och fler åkare klarade av att genomföra tävlingen utan stora misstag.

Efter första åket låg Olle 8:e-plats efter ett okej åk. I andra levererade han ett kanonåk, och lyckades trots många hugg bakifrån hålla kvar sin placering och till och med klättra till 7:e plats!

– Jag kan inte vara annat än nöjd även med dagens tävling, nivån höjdes helt klart ett snäpp från igår och jag stod pall ändå! Parallellen imorgon kan bli riktigt bra...

Helgen avslutades på söndagen den 3 december med en parallell, som är Olles favoritgren. Han kvalade som nummer nio, och mötte i 16-delsfinalen tyske Maximillian Uber. Denna match var inget problem för Olle som enkelt gick vidare till åttondelsfinal.

Nästa motståndare var hårt i form av schweiziske Bastien Dayer som kvalade som nummer åtta och vann fredagens sprint. Med andra ord, detta skulle bli en hård fight.

Efter en kanonstart ledde Olle ut över hoppkanten och hela vägen in i reipan, men schweizaren kom med lite högre fart bakifrån, och lyckades komma upp jämsides med Olle på insidan. Det var helt jämnt i skatingdelen men i sista svängen fick Olle vika ner sig och se sig slagen, om än knappt.

Bastien Dayer gick sedan hela vägen vidare till final där hann vann hela tävlingen. Slutresultat för Olle blev därmed en delad 9:e plats.

– Jag är lite förbannad på mig själv för att jag gav Bastien en chans att ta mig i reipan! Men att nästan slå den som vann i slutändan får jag ändå se som ett tecken på att jag är snabb nu, säger Olle som tar med sig massor av självförtroende framöver.

Nästa punkt på schemat är ett läger före jul tillsammans med det norska landslaget, därefter är det tävlingsdags igen med första stopp i franska Pralognan la Vanoise den 12–13 december. Direkt därefter drar världscupen vidare till Vermont med tre tävlingar i Suicide Six Ski Resort och tre tävlingar i Sugarbush Resort.

Fler rapporter om Olles framfarter i pisterna följer.

 

Skribent: SSF

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
Idrottslyftet
FIS

are2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info