Hoppa till sidans innehåll
Foto: Morten Nordli/Mono Media

Bästa säsongen hittills

05 APR 2018 14:05
Nu har även telemarksäsongen avslutats, och när vi summerar så ser vi bland annat att Olle Collberg har genomfört sin bästa säsong någonsin.
  • Skapad: 05 APR 2018 14:05

Liksom alla övriga grenar har nu även telemark avslutat sin världcupsäsong. Det sista tävlingsblocket bestod av fyra tävlingar i Rjukan, Norge, och tre tävlingar, vc-finaler i schweiziska Mürren.

Men, innan det var dags för dessa sju sista världscuptävlingar körde Olle Collberg och Karin Abrahamsson Norges-cup i Wyller, Oslo, en Sprint och en Classic som var en perfekt uppvärmning inför Rjukan och Mürren.

För första gången sedan Lisa Englund avslutade sin karriär, under hemma-VC i Funäsdalen 2014, hade Sverige en dam på startlinjen i Rjukan.

Karin Abrahamsson gjorde där sina allra första världscupstarter, och var i en av parallelltävlingarna endast 63 hundradelar ifrån att kvala in till finalheaten! Det var riktigt bra jobbat och Karin tar med sig många viktiga erfarenheter in i den framtida karriären.

Olle gick in med höga förväntningar i Rjukan efter att ha genomfört en mycket bra tävlingsperiod och med en stigande formkurva. Och det visade sig vara befogat. Han slog till med tre femteplatser i rad och visade upp säsongens absolut bästa åkning!

Tyvärr blev det en krasch i Reipan i kvartsfinalen, i den andra parallelltävlingen, men rejält mörbultad klarade han ändå att genomföra sista tävlingen i Rjukan på ett bra sätt, han slutade nia efter en bra upphämtning i andra åket.

Efter Rjukan bar det hemöver för Karin medan Olle åkte vidare till vc-finalerna i Mürren, Schweiz. Likt stora delar av Sverige bjöd vädergudarna till att börja med på midvinterväder, men till tävlingsdagarna blev vädret mer och mer likt hur det brukar vara i mars.

Olle lyckades köra till sig ännu en femteplats i parallell, efter att ha slagit ut parallellcupledaren Bastien Dayer, Schweiz, i åttondelsfinalen. I Sprint blev det en sjundeplats, efter ett halvbra första åk och ett bra andraåk.

Slutligen, i säsongen 2017/2018 sista tävling, en riktigt rolig och intressant Classic, slog Olle till med karriärbästa i grenen och tog ytterligare en superbra femteplats.

Olle har under säsongen tagit ett stort kliv framåt och gjorde sin totalt sett bästa säsong hittills med en sjundeplats i Sprint- och Classic-cuperna, nionde i Parallellcupen, och en finfin åttondeplats i Totalcupen med 616 världscuppoäng. Detta är ett tecken på att samarbetet med Norska Telemarkslandslaget har fungerat mycket bra, och att Olle definitivt har mer att ge!

Med detta fina resultat i bagaget lägger vi säsongen 17/18 till handlingarna, och siktar framåt mot säsongen 18/19.

Skribent: Lotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
Idrottslyftet
FIS

are2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info