Hoppa till sidans innehåll
Foto: Trym Loeken

Tolv tävlingar på fem veckor

07 FEB 2018 09:47
Världscupen i telemark är precis i slutet av ett långt block med många tävlingar som innefattar 12 tävlingar, 5 skidområden i 4 länder på 5 veckor! En av de längsta tävlingsblocken på många år.
  • Skapad: 07 FEB 2018 09:47

Olle inledde tävlingsblocket med att köra två tävlingar den 12–13 januari franska Pralognan La Vanoise, där han blev nia respektive åtta. En bra uppföljning av de fina resultaten från premiären i Hintertux i Österrike. 

Direkt från Frankrike bar det av till USA och några intensiva dagar med  sex tävlingar på sju dagar, på två olika orter. Olle behöll sina fina jämna nivå i de inledande tävlingarna i Suicide Six Ski Resort där han hade resultatet tia, nia och sjua.


Olle under tävlingarna i Hintertux. Foto: TVB Tux

Därefter följde en resdag till Sugarbush resort. Tyvärr körde Olle ur i den första tävlingen, men han revanscherade sig direkt dagen efter där han blev sjua! Dessvärre höll det inte i den sista tävlingen i USA, där Olle slutade på plats 17. 

Ingen rast ingen ro, efter endast två dagar i Sverige var det dags att åka till Oberjoch/Bad Hindelang i Tyskland för två tävlingar.

Under den första tävlingen lyckades Olle med det som förmodligen var årets upphämtning, efter tre hopptillägg i sprintens första åk avancerade han hela vägen från en 15:e-plats till åttonde! Vilken prestation.

Dagen efter kvalade Olle finfint som nummer 6 i parallellen, och det såg riktigt bra ut. Men  efter ett misstag av Olle tog det tyvärr i åttondelsfinalen mot årets stjärnskott Jure Ales från Slovenien och det var kört att avancera vidare. 

Just nu (den 6 februari) befinner sig Olle i Slovenien för att köra de sista två sista världscuptävlingarna i detta "monsterblock" innan det bär i väg norröver för två Norgescup-tävlingar som följs av några välbehövliga veckors tävlingsuppehåll. 

Skribent: SSF

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
Idrottslyftet
FIS

are2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info