Hoppa till sidans innehåll
Foto: @mortenve

Två andraplatser för Olle i Norges cupen

13 FEB 2018 17:37
Direkt efter det tunga världscupschemat åkte telemarklandslagets åkare Olle Collberg till Norge för att delta i Norges cupen. Och han gjorde det med framgång!
  • Skapad: 13 FEB 2018 17:37

Det var i Vardåsen strax utanför Oslo som tävlingarna i Norges cupen arrangerades. Först en sprint på lördagen som följdes av parallell på söndagen.

Efter ett bra första åk låg Olle på andraplats i sprinten efter Trym Nygaard Løken. I andra åket gjorde Sivert Hole en kanoninsats och låg i ledningen när det var dags för Olles sista åk.

Olle stod pall och lyckades ta över ledningen med blott åtta hundradelar. Men åt Trym var det inget att göra. Han höll samma höga fart även i andra åket och tog hem segern. 

Under söndagen var det så parallell, Olle behöll den fina formen från sprinten och kvalade som tvåa efter Trym Nygaard Løken som åter var på topp. Detta betydde att Olle fick möta kvaltrean Henrik Bryn i semifinal.

Det blev en tuff fight efter att Olle fick ett tillägg, men han fortsatte kämpa och klämde sig förbi Henrik och vann sin seminfinal.

I finalen väntade åter Trym (som vann sin semifinal mot Sivert Hole). Finalen var länge jämn, men tyvärr drog Olle än en gång på sig ett tillägg och Trym kunde därmed ta hem segern utan problem. 

Nu tar Olle med sig två finfina andraplatser och en skön känsla från Vardåsen in i nästa träningsperiod, en bra grund att ha med sig inför fortsättningen av säsongen.

Skribent: SSF

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
Idrottslyftet
FIS

are2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info