Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sivert Hole

Uppladdning med träningsläger

07 MAR 2018 19:13
Efter några veckors tävlingsuppehåll med läger är väskorna åter packade när det är dags för slutspurt i världscupen.
  • Skapad: 07 MAR 2018 19:13

Efter Norgescupen i Vardåsen blev det först ett par veckors vila och träning på hemmaplan i Funäsdalen för Olle, innan det var dags för säsongens sista läger, då det var dags för fem dagar i Hafjell tillsammans med det norska landslaget under vecka 9.

Likt i resten av Norden blev vecka 9 mycket kall även i Hafjell, men som ni säkert vet brukar kalla temperaturer leda till mycket fina träningsförhållanden! Så var det också denna vecka i Hafjell och även om den ursprungliga träningsplanen fick ändras lite grann på grund av kylan så blev träningslägret mycket lyckat på alla sätt. 

Helgen den 10–11 mars är det Norges cup i Wyller, Oslo som får tjänsa som uppvärmning inför de avslutande världscuptävlingarna i Rjukan och finalerna i Mürren, Schweiz.

I Rjukan blir det två gånger Sprint och två gånger Parallell, och i Mürren blir det så klart en tävling i varje gren, Classic, Sprint och Parallell.

En glädjande nyhet är att Olle inte längre är helt ensam tävlande, utan har fått sällskap av Karin Abrahamsson från Göteborg, som precis som Olle tävlar för Östersund Telemark Club.

Karin körde sina första telemarkstävlingar i Vardåsen, och hon kommer även delta i Wyller och Rjukan. Detta är självklart ett välkommet tillskott för Olle som nu får sällskap på resan. 

Nu håller vi tummarna för Karin och Olle och önskar lycka till! 

Skribent: SSF

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
Idrottslyftet
FIS

are2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info