Hoppa till sidans innehåll

VM-vintern är inte över!

18 MAR 2021 19:26
Det är premiär för en ny landslagsåkare i den svenska blågula tävlingsdräkten när VM i telemark genomförs i Schweiz 19–22 mars. Emma Brodén, tävlandes för Falköpings AIK slalom, gör debut i VM-sammanhang.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2021 19:26

Den här vintern har varit problematisk för oss i det svenska laget. På grund av rådande pandemi så har vi haft svårt att resa och därför har Olle Collberg och Karin Abrahamsson valt att avstå alla tävlingar under säsongen. Så blir även fallet för VM som startar imorgon.

– Såklart tycker vi att det är väldigt tråkigt eftersom vi lagt ner många träningstimmar och förberedelse för att ha möjligheten att tävla. Men vissa saker kan man inte råda över och vi får helt enkelt sitta lugnt i båten och förbereda oss inför nästa säsong istället, säger landslagsåkare Olle Collberg.

Men, inget ont som inte har något gott med sig! En ny blågul dräkt har gjort entré. Emma Brodén, tävlande för Falköpings AIK Slalom gjorde sin världscupdebut under Världscupfinalerna i Thyon förra helgen och levererade en riktigt stabil instats. Emma står på startlinjen igen redan imorgon då VM drar igång i Melchsee-Frutt, Schweiz.

– Jag är jätteglad över att få möjligheten att representera Sverige på tävlingar i Europa. Eftersom det är min första tävlingssäsong så förväntar jag mig inga höga placeringar, utan snarare att se och lära och förstås att ha kul, säger Emma Brodén, som under vintern bor i Schweiz, och fortsätter: 

– Inför säsongen hade jag tänkt att köra mest FIS-tävlingar, men eftersom de flesta ställdes in på grund av pandemin, så blev jag väldigt glad när jag fick möjligheten att köra världscup och även VM. Jag är väldigt tacksam till alla som tror på mig och också till tränare och atleter från olika länder som hjälper mig i denna satsning.

Vi önskar Emma ett stort lycka till i sitt första VM!

Emma Brodén. Foto: Etienne Bornet

Emma Brodén. Foto: Etienne Bornet

Skribent: Olle Collberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info