Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Noaksson

En seger och en tredjeplats för Alvin Noaksson i debuten

07 MAR 2022 11:49
En telemarksstjärna är född! 16-åriga Alvin Noaksson, Östersund Frösö SLK, slog till med en tredjeplats i sin allra första tävling, dagen efter fick han kliva högst upp på pallen. I och med detta får han möjlighet att delta i junior-VM den 9–11 mars.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2022 11:49

Det blev succé direkt när 16-åriga Alvin Noaksson, Östersund, för första gången någonsin ställde sig på startlinjen i en telemarktävling. Två classictävlingar stod på schemat, under lördagen en Norges cup och på söndagen Norska mästerskapen. 

Debuten skedde i norska Bjorli, och som han åkte. Redan under sin allra första tävling fick Alvin kliva upp på pallen när han blev trea i sin åldersklass. Men han nöjde sig inte med det, den andra dagen slog han till med en seger, en minst sagt fantastisk tävlingsdebut!

– Jag är otroligt nöjd med hur helgen utspelade sig! När vi satte oss i bilen på väg mot Bjorli i Norge så hade jag inga förväntningar alls. Det var min första tävling och jag hade aldrig tidigare sett en fullständig telemarksbana. Tävlingarna gick hur bra som helst och jag hamnade på en tredje plats och fick även med mig en seger. Men viktigast av allt är att jag fick så många nya vänner i den norska juniorsatsningen, säger en jublande glad Alvin efter tävlingen.

I och med helgens prestation kvalificerad Alvin sig att köra junior-VM i Mürren, Schweiz, som går av stapeln redan den 9–11 mars. Det är en mycket peppad Alvin som just nu är på väg till JVM i Schweiz, med hjälp av stöd från norska landslaget:

– Jag hoppas på att få med mig flera erfarenheter hem och ha så kul som möjligt. Jag vill verkligen tacka det Svenska skidförbundet, grenrådet för telemark, Olle Collberg och det norska telemark-landslaget som gör det möjligt för mig att delta på mitt första JVM!

Olle Collberg, sportsligt ansvarig för telemark på Svenska Skidförbundet ser fram emot det norska samarbetet:

– Vi hoppas att detta är startskottet på ett framtida gränsöverskridande upplägg som kan gynna alla!

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info