Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Norge för bröderna Noaksson

28 MAR 2022 17:46
Alvin och Vile Noaksson från Ås tävlade i telemark i norska Myrkdalen denna helg. Det var parallell och sprint som stod på schemat i de norska mästerskapen. För Vile var det tävlingsdebut på telemark
  • Skapad: 28 MAR 2022 17:46

Helgen inleddes med parallell, som går till som följer: först körs en prolog som avgör vem man ska möta i efterföljande heat. Tävlingen genomförs en mot en, den som vinner heatet går vidare till nästa heat. Först åttondelsfinal, sen kvartsfinal, semifinal och till sist final.

I helgens parallell körde alla herrar i en och samma klass. Både Alvin och Vile körde bra i prologen med en åttonde- respektive elfteplats. Vile kämpade på bra i sitt heat men lyckades tyvärr inte ta sig vidare från åttondelsfinalen mot den före detta norska landslagsåkaren Henrik Bryn.

220326-Alvin Noaksson-NILS JAKOB ALVEBERG-800-476.jpg
Alvin Noaksson. Foto: Nils Jakob Alveberg.

Alvin lyckades däremot ta sig vidare till kvartsfinal efter en vinst i första rundan! Sedan var det dags att möta Börge Sövik, även han tidigare norsk landslagsåkare, som hade bästa tid i prologen. Där tog tävlingen slut även för Alvin.

Söndagens sprint gick även mycket bra för Vile som efter två åk lyckades hamna på en andraplats i klassen 15–16 år. Medan Alvin tyvärr körde ut i sitt första åk.

220326-VIle pallen Noaksson- ERIK NOAKSSON-800-476.jpg
Vile på pallen i sin allra första telemarktävling. Foto: Erik Noaksson.

Skribent: Olle Collberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info