Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sam Decout/FIS Karin Abrahamsson och Olle Collberg på världscupen i Ål, Norge.

Personbästa av Karin och fina resultat av Olle på världscupen

21 FEB 2022 16:51
Efter några inställda tävlingar har säsongen äntligen kommit igång på riktigt. I helgen avgjordes världscupen i Ål, Norge där Karin Abrahamsson levererade personbästa och Olle Collberg radade upp fina resultat.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2022 16:51

Efter att inledningen av tävlingssäsongen bjöd på flera inställda tävlingar så har världscupen i telemark 21/22 äntligen kommit igång. Årets landslag består av Emma Brodén, Karin Abrahamsson och Olle Collberg.

I januari körde Emma Brodén sina första tävlingar för säsongen. Både FIS-tävlingar i Thyon, Schweiz och världscuptävlingar i Melchsee Frutt, Schweiz. Där levererade hon stabil åkning rakt igenom och en bra start på säsongen.

Under februari har Karin Abrahamsson och Olle Collberg tävlat i Norge. Först FIS-tävlingar i Asker och därefter världscupen i Ål. Detta var första tävlingarna på över två år för både Karin Abrahamsson och Olle Collberg, då pandemin gjort det omöjligt för dem att resa. Men tävlingsuppehållet var inget som syntes på deras åkning. Båda åkte mycket bra, och Karin levererade personbästa i både classic och sprint med en tolfte plats i bägge grenarna. 

Olle Collberg slog till med en åttondeplats i classic, femteplats i sprint och kvalade som trea i parallellen. Någon han själv verkligen tyckte var över förväntan på alla plan.

Nu ser de fram emot resten av säsongen med tävlingar i Les Houches, Frankrike, Mürren, Schweiz och Krvavec, Slovenien.

LÄS MER: Fullständig resultatlista från världscupen i Ål, Norge.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tavlingskalender
skidorvill
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info