Hoppa till sidans innehåll
Sandra Berglund, elev vid barn- och fritidsprogrammet, årskurs 2.

Dags för utbildning på snö

14 JAN 2019 13:35
Nu förflyttar vi utbildningen från klassrummet till en snövit arena på Skidstadion i Östersund där teori, handledning och skratt byts mot skidåkning, lek och skratt när nästan 100 fritidspedagoger och gymnasieelever utbildas på snö.
  • Skapad: 14 JAN 2019 13:35

Närmare 100 fritidspedagoger och gymnasieelever från Östersunds kommun kommer den 23 januari att genomföra en utbildningsdag på snö. Det är elever vid barn- och fritidsprogrammet på Jämtlands Gymnasium som deltar samt fritidspedagoger från sex utvalda fritidshem.

– Vi hoppas på en dag fylld med glädje och nya utmaningar för både elever och pedagoger. Målet med dagen är att deltagarna ska känna en tillfredsställelse och lust över att snart kunna överföra sina nyvunna kunskaper till barnen, säger Katarina Fahlén, projektledare för Alla barn har rätt.

Under fyra veckor i vår kommer gymnasieeleverna att under sin praktik besöka de sex fritidshemmen och utöva sitt ledarskap med barnen ute på skolgårdarna och på arenorna. De äldsta barnen, som går i årskurs tre, kommer sedan samlas och för en härlig skiddag tillsammans med gymnasieeleverna.

– Det är en fantastisk möjlighet för våra elever att utveckla sitt ledarskap i varierande miljöer och situationer, säger Magnus Bergström, lärare på barn- och fritidsprogrammet.

– Att få leda grupper stärker mig och utvecklar min trygghet i själva ledarskapet, det ska bli kul att se barnens utveckling, från att de kanske inte vågar åka skidor själv till att de sedan känner sig trygga på skidor, säger Sandra Berglund, elev vid barn- och fritidsprogrammet, årskurs 2.

Om Alla barn har rätt

Projektet vill värna om alla barns rätt till fysisk aktivitet och även lära barnen hur de beter sig i naturen. Projektets fullständiga namn är "Alla barn har rätt till fysisk aktivitet och lek i en skräpfri miljö" och är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, Unicef Sverige och Håll Sverige Rent.

Projektet genomförs tack vare stöd av Postkodlotteriet.

LÄS MER: Alla barn har rätt

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

GENOMFÖRS MED STÖD AV

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info

dsfsdsdfdsfsd