Hoppa till sidans innehåll

Fartfylld utbildning på skidstadion i Skellefteå

07 FEB 2019 13:38
Skidstadion på Vitberget i Skellefteå har under två dagar haft besök av elever från barn- och fritidsprogrammet på Baldergymnasiet och även fritidspedagoger från sju fritidshem i kommunen.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2019 13:38

Det var en kylig skidstadion som väntade på att elever och pedagoger skulle komma till arenan för en tvådagars-utbildning med skidåkning, kunskap om barns rättigheter samt för att lära sig mer om nedskräpning och hur man kan arbeta med de frågorna på ett lust- och lekfullt sätt.

– Det har varit fantastiskt att följa elever och pedagoger under dessa två dagar. Att se hur eleverna växer med uppgiften när de sätter på sig ledartröjan och får ett uppdrag, det är en härlig känsla, säger Mikael Blixt, representant från Unicef Sverige som var på plats i Skellefteå.

Teoripass blandades med praktiska övningar utomhus. Foto: Mikael Blixt.

Utbildningen av cirka 80 elever och fritidspedagoger blev mycket lyckad. Under två fullspäckade dagar hann de verkligen lära känna varandra. Detta bådar gott inför deras stundande praktik ute på fritidshemmen då det är dags att möta alla barn.

Lek och allvar blandades och det blev mycket skratt och roliga stunder.

– Nu väntar planering för gymnasieeleverna fram till dess att deras praktik ute på fritidshemmen tar vid med start vecka åtta, berättar Katarina Fahlén, projektledare för Alla barn har rätt.

Om Alla barn har rätt

Projektet Alla barn har rätt värnar om alla barns rätt till fysisk aktivitet och lär även barnen hur de ska bete sig i naturen. Projektets fullständiga namn är "Alla barn har rätt till fysisk aktivitet och lek i en skräpfri miljö" och är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, Unicef Sverige och Håll Sverige Rent.

Projektet genomförs tack vare stöd av Postkodlotteriet.

LÄS MER: Alla barn har rätt

Skribent: Katarina Fahlén
Epost: Adressen Gömd

GENOMFÖRS MED STÖD AV

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info

dsfsdsdfdsfsd