Hoppa till sidans innehåll
Foto: Caroline Fahlén/SSF

Festlig stämning när 50 barn samlades för skidlek i Östersund

26 FEB 2019 17:03
Det blev en rolig och fartfylld skiddag när cirka 50 barn från fritidshemmen Mimergården och Fagervallsskolan i Östersund samlades för en heldag på Skidleken i Östersund.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2019 17:03

– Många av de deltagande barnen hade aldrig någonsin stått på ett par skidor innan vi kom med i bilden. Det är verkligen fantastiskt att se deras framsteg både skidåkningsmässigt och även på det mentala planet. När barnen får känna att de lyckas så stärks deras självkänsla, den glädjen går inte att ta miste på, fortsätter Katarina Fahlén, projektledare för Alla barn har rätt vid Svenska Skidförbundet.

Trots hård vind och regn, fanns det inga sura miner bland barnen. Det var fullt fokus på att lyssna på de duktiga gymnasieeleverna från Storsjögymnasiet som på ett moget och professionellt sätt tog sig an entusiastiska och nyfikna barn när de stöttade barnen under dagen. De hade förberett många olika lekar på snö som uppskattades mycket.


Elever från Storsjögymnasiet har utbildats till ledare på snö. Foto: Caroline Fahlén.

– Det är verkligen fantastiskt härligt att gymnasieeleverna har gått in för och noga förberett sin uppgift väl. Deras glädje och peppande ord inspirerade verkligen barnen, säger Katarina Fahlén.

Eleverna vid Storsjögymnasiet har under sin praktik i några veckors tid besökt fritidshemmen. Och nu var det alltså dags för dem att under några timmar inspirera och leda barnen.

– Det har varit riktigt roligt att leka och lära barnen, man blir som ett litet barn själv. Barnen verkar gilla när vi kommer till fritids och lär dem leka i snön och även åka skidor. Jag känner att jag har utvecklats mycket sedan vi fick vara med i projektet. Nu törs jag prata inför folk på ett annat sätt och jag har dessutom har fått bättre teknik i skidåkningen säger Joakim Lepistö, åk 2 på barn- och fritidsprogrammet vid Storsjögymnasiet.


Joakim Leipistö, barn- och fritidsprogrammet Storsjögymnasiet. Foto Caroline Fahlén.

Det finns många barn som inte har utomhusaktivitet som en naturlig del i sin vardag. Det är lätt att de blir sittandes inomhus. Alla barn har rätt är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, Unicef Sverige och Håll Sverige Rent som vill sprida kunskap om vikten av barns lek och fysisk aktivitet. Eftersom Barnkonventionen kommer att bli svensk lag 2020 så är det helt rätt att prata om dessa frågor. Även miljön och skräpfrågan är en viktig fråga i dagens läge därför finns även skräpplockning med som en del på barnens schema.

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

GENOMFÖRS MED STÖD AV

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info

dsfsdsdfdsfsd