Hoppa till sidans innehåll
Foto: David Lidström Hultén

Härlig energi när 70 barn fick åka skidor i Ladängsbacken

01 MAR 2019 13:13
Under flera veckor har gymnasieelever och fritidshemspersonal utbildats till ledare på snö. Nu var det äntligen dags för dem att få nytta av sina nyvunna kunskaper när nästan 70 barn samlades i Ladängsbacken på Frösön för en gemensam skiddag.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2019 13:13

– Känslan att se ett gäng barn som inte tidigare har åkt slalom ta sig an uppgiften med både nyfikenhet och lite skräckblandad förtjusning är helt underbart, säger Katarina Fahlén, projektledare på Svenska Skidförbundet.

Vädrets "gudar" var med under hela dagen och barnen lyste i kapp med solen. Det blev många skratt när några fastnade i näten eller ramlade i liften. Men som tur var fanns många duktiga ledare nära till hands för att rädda upp situationen.

– Det är en härligt skön känsla när jag får höra en liten flicka berätta att hon har varit så nervös innan hon kom till backen men att hon nu tycker att det var den bästa dagen i hennes liv. Då blir man varm! berättar Katarina.

Projektet Alla barn har rätt är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, Unicef Sverige och Håll Sverige Rent. Så förutom att lära sig åka skidor så har barn och gymnasieelever fått lära sig mer om Barnkonventionen, som kommer att bli lag i Sverige år 2020. Dessutom har de fått lära sig vad de ska göra för att hjälpa till att hålla Sverige skräpfritt.

Så förutom att stötta barnen med skidåkningen hade gymnasieeleverna från Jämtlands gymnasium även förberett en tipspromenad som innehöll just nedskräpnings- och barnrättsfrågor. Den blev mycket uppskattad.

– Det är så häftigt att se att gymnasieeleverna har förberett sig så otroligt väl och att de med entusiasm, och mycket peppning, fick barnen att känna hur härligt det är att röra på sig hela dagen till skillnad mot att sitta still inomhus, säger Katarina.

Vill du veta mer om Alla barn har rätt och hur det var på Ladängen?

Lyssna på P4 Jämtland reportage där Katarina berättar mer.

Alla barn har rätt är möjligt att genomföra tack vare stöd från Postkodlotteriet. #postkodeffekten

Skribent: Katarina Fahlén
Epost: Adressen Gömd

GENOMFÖRS MED STÖD AV

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info

dsfsdsdfdsfsd