Hoppa till sidans innehåll

Skidglädje på stadion i Östersund

23 JAN 2019 18:59
Skidstadion i Östersund välkomnade i dag, den 23 januari, cirka 100 fritidspedagoger och gymnasieelever till en lekfull och lärorik utbildningsdag på snö i projektet Alla barn har rätt.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2019 18:59

Det var pedagoger från sex olika fritidshem i kommunen och elever från Jämtlands Gymnasium som deltog.

Fart, fläkt och mycket skratt var en gemensam nämnare när Svenska Skidförbundet, Håll Sverige Rent och Unicef Sverige höll i utbildningsdagen för taggade blivande ledare.

Syftet med utbildningen är att pedagogerna ska kunna leda barnen på snö under fritidshemstiden och att gymnasieeleverna från Barn- och fritidsprogrammet ska göra sin praktik på fritidshemmen med start vecka 6. Där ska de leda barnen ute i snön, på skidor.

– Det ska bli så spännande att följa med på denna resa tillsammans med alla inblandade, säger Katarina Fahlén, projektledare för Alla barn har rätt. Det är häftigt att se vad som händer när elever sätter på sig sin ledarväst, de växer verkligen med både uppgiften och ansvaret.Nu väntar en tid av planering för eleverna fram tills det drar igång på allvar ute på fritidshemmen.

LÄS MER: Om Alla barn har rätt

Tack säger vi till Postkodlotteriet som gjort det möjligt för nästan 2 000 barn att kunna få upptäcka skidglädjen på fritidshemstiden.

Skribent: Katarina Fahlén
Epost: Adressen Gömd

GENOMFÖRS MED STÖD AV

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info

dsfsdsdfdsfsd