Hoppa till sidans innehåll

Skidgymnasiet i Östersund redo att ge sig in i leken

04 FEB 2019 15:23
Nu har även skidgymnasieelever vid Jämtlands Gymnasium i Östersund genomgått en ledarutbildning. De är nu väl förberedda att ta emot och inspirera cirka 130 fritidshemsbarn under en dag på snö.
  • Skapad: 04 FEB 2019 15:23

– Det är så inspirerande att se hur eleverna tar sig an uppgiften och hur fantastiskt lösningsorienterade de är. Det är verkligen häftigt att se, säger Ola Ravald, lärare på NIU (nationellt godkänd idrottsutbildning), längdskidåkning i Östersund.

Eleverna på skidgymnasiet går en ledarskapsutbildning, i sina respektive gymnasieprogram, där fokus ligger på planering, genomförande och utvärdering.

Nu har cirka 15 elever, som går på NIU i alpint, längd och skidskytte, deltagit under Svenska Skidförbundets utbildning för att lära sig leda barn på snö.

Och 28 februari är det dags för dem att omsätta sina nyvunna teoretiska kunskaper i praktiken. Då är det dags för dem att inspirera och aktivera 130 fritidshemsbarn, på Frösö Skidlek och i slalombacken i Östersund, så att de får en härlig dag på snö. Något som förhoppningsvis får dem att fortsätta med snöaktiviteter – livet ut.

Om Alla barn har rätt

Projektet värnar om alla barns rätt till fysisk aktivitet och lär även barnen hur de beter sig i naturen. Projektets fullständiga namn är "Alla barn har rätt till fysisk aktivitet och lek i en skräpfri miljö" och är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, Unicef Sverige och Håll Sverige Rent.

Projektet genomförs tack vare stöd av Postkodlotteriet.

LÄS MER: Alla barn har rätt

Skribent: Katarina Fahlén
Epost: Adressen Gömd

GENOMFÖRS MED STÖD AV

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info

dsfsdsdfdsfsd