Hoppa till sidans innehåll

Storsjögymnasiets elever redo att leda på snö

01 FEB 2019 10:41
På en kylslagen skidstadion fick elever från Storsjögymnasiet lära sig att vara en bra ledare på snö. Nu är de redo att inspirera och stötta fritidshemsbarnens färd på skidor i Östersund.
  • Skapad: 01 FEB 2019 10:41

– Tack vare Postkodlotteriet har vi haft möjligheten att köpa in skidutrustning till både fritidshemsbarn, personal och även till gymnasieelever vid två gymnasieskolor i Östersund, vilket är en enorm förmån, säger Katarina Fahlén, projektledare för Alla barn har rätt på Svenska Skidförbundet.

För att barnen ska ha en så bra upplevelse som möjligt av skidåkningen så utbildas gymnasieelever och fritidspedagoger i ledarskap på snö. Den teoretiska delen är avklarad och nu var det äntligen dags att ge sig ut på snö för den praktiska delen.

Dagen var fylld av glädje och skratt. Deltagarna  var, trots den bitande kylan, mycket förväntansfulla och fokuserade på uppgiften att suga in all kunskap för att kunna leda fritidshemsbarnen på snö, som startar på måndag.

– Från början tyckte jag det var svårt att åka skidor men ju längre tiden gick så gick det bättre och bättre. Det var riktigt roligt! säger Hampus Östblom som berömde Svenska Skidförbundets instruktör och fortsätter:

– Vi har lärt oss ”tummen upp” när man ska diagonala!


Hampus Östlund och Emil Johnsson nyutbildade ledare på snö.

Även Emil Johnsson är mycket nöjd med dagen.

– Nu kan vi grunderna inom skidåkning och hur man ska lära ut, så nu ska vi sätta oss ner i klassrummet och göra en riktigt bra planering.

Om Alla barn har rätt

Projektet värnar om alla barns rätt till fysisk aktivitet och lär även barnen hur de beter sig i naturen. Projektets fullständiga namn är "Alla barn har rätt till fysisk aktivitet och lek i en skräpfri miljö" och är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, Unicef Sverige och Håll Sverige Rent.

Projektet genomförs tack vare stöd av Postkodlotteriet.

LÄS MER: Alla barn har rätt

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

GENOMFÖRS MED STÖD AV

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info

dsfsdsdfdsfsd