Hoppa till sidans innehåll

Storsjögymnasiets elever utbildas till ledare på snö

07 DEC 2018 20:00
Nu välkomnar vi ytterligare en gymnasieskola in i Alla barn har rätt-familjen i Östersund.
  • Skapad: 07 DEC 2018 20:00

Det är Storsjögymnasiets elever vid barn- och fritidsprogrammets årskurs 2 som välkomna in i projektet Alla barn har rätt. Föregående säsong deltog elever vid Jämtlands Gymnasium Wargentin och de har på ett föredömligt sätt bidragit till att skapa möjligheter för många fritidshemsbarn att kunna glida och leka i snön under fritidshemstiden.

Projektet har slagit väl ut vilket har lett till att Östersunds kommun valt att utöka antalet fritidshem från fyra till sex. Detta innebär att det behövs ett tillskott av gymnasieelever för att kunna höja nivån ytterligare.

Gymnasieeleverna kommer att få utbildning både inomhus och även utomhus (när väl snön kommer). De kommer senare under säsongen att göra sin praktik ute bland barnen på fritidshemmen.

På måndag den 10 december genomförs den första utbildningsdelen vid Storsjögymnasiet i Östersund. Det är utbildare från Svenska Skidförbundet, Unicef Sverige och Håll Sverige Rent som håller i dagen tillsammans med eleverna.

– Det känns jättekul att i år även samarbeta med elever och lärare från Storsjögymnasiet i Östersund, det blir en fin mix av elever från de båda gymnasieskolorna i vinter, säger Katarina Fahlén, projektledare för Alla barn har rätt.

Fredrik Olsson, lärare vid Storsjögymnasiet ser mycket fram emot att vara en del i projektet tillsammans med sina elever.

– För våra elever blir det mer verkligt när externa aktörer håller i utbildningen och det ska bli jätteroligt att vara i ”skarpt läge” och känna att vi kan bidra till att fler barn får åka skidor och glida på snö säger Fredrik.

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd

GENOMFÖRS MED STÖD AV

SAMARBETSPARTNERS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info

dsfsdsdfdsfsd