Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL STILLER/Bildbyrån Alla på snö i Skidome, Göteborg

Om Alla på snö


Kostnadsfri snöglädje

Under en Alla på snö-dag får barn kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning – för att utforska snöglädje. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar, med stöd av ledare och lärare som utbildats i att leda och coacha barn på snö.

Läs om hur en Alla på snö-dag blir till

Snöglädje ska vara en självklar del av en aktiv livsstil.

Tillsammans med kommunen, skolan och skidanläggningen bjuder vi in kommunens fjärdeklassare som får pröva och utforska allt det roliga, sköna, inspirerande, fartfyllda och häftiga som går att göra på snö. De får utmana och använda sin balans och smidighet. Får njuta av fartvinden, växa med ökad skicklighet. Och blir skönt trötta av både fysisk ansträngning och koncentration.

Detta händer på en Alla på snö-dag

Titta på video nedan som är inspelad under ett instruktionstillfälle för blivande Alla på snö-ledare, där berättar vi mer om hur en Alla på snö-dag går till.

Hur det hela började

Alla på snö startades som ett pilotprojekt i Norrköping 2009 då elever i årskurs 4 fick möjlighet att prova utförsåkning, längdåkning och pulkaåkning på en skidanläggning under en skoldag. Detta blev en succé och nu har över 130 000 barn deltagit under en Alla på snö- dag. Projektet initierades av Svenska Skidrådet, en stiftelse som vill bidra till att öka intresset för vinteraktiviteter på snö.

Nu drivs projektet vidare inom Svenska Skidförbundet tillsammans med våra deltagande kommuner, skid- och snowboardklubbar, distrik samt vintersportanläggningar.

Alla på snö skulle inte vara möjligt att genomföra utan bidrag från våra samarbetspartners Vattenfall AB, OBOS AB och Svenska Postkodlotteriet. Ett jättestort tack till er för att vi tillsammans kan få fler barn och ungdomar att upptäcka snöglädje!

Uppdaterad: 18 NOV 2019 13:17 Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info