Hoppa till sidans innehåll
Foto: BILDBYRÅN

Barnen berättar


Efter våra Alla på snö-dagar ber vi barnen att skriva ned en rad om hur de har upplevt dagen. Här är några av alla de kommentarer vi har fått in under 2015.

Flottsbro ligger vid gränsen mellan Huddinge och Botkyrka och där kan man åka snowboard och skidor och det ser ut som ett stort berg med en massa backar och ett litet trähus. Maten var jättegod och jag lärde mig att kunna åka skidor och svänga och stanna men jag kraschade så klart. Om ni kände mig bra hade ni fattat det men det var super kul och jag hade det ovanligt kul.

Ha det så bra!
När du åker dit!
Tummen upp från mig

Luca


Vi tyckte att det var jättekul. Och vi tycker att ni ska fortsätta att hålla i det.
Vi tyckte slalomen var roligast.
Vi tyckte att backhoppningen var läskigt.
Det roligaste med slalomen var att man fick göra vad man ville. Lärarna va jätte snälla dom hjälpte en jättemycket. /Elin o Tindra<3

 


Alla på snö var jätte kul, för man fick ju låna utrustning och prova det man ville.
Man kunde ju också lära känna andra från andra skolor.
Det var roligt att prova på slalom.
Man fick ganska bra hjälp, det var gymnasium elever som
man fick hjälp av.
Dom var duktiga i liftarna, för dom hjälpte en första gångerna.
/David


Hej! Har varit på Vedbobacken och
det ligger på Vallby. Backen ligger otroligt fint
i utkanten av ett villaområde. Det fanns 2st liftar
och ca 3-4 olika nedfarter att åka slalom i.
Fanns även en värmestuga samt 2st utegrillar som vi använde.
Vi hade turen att få prova långfärdsskidor samt slalom, men jag tyckte
att slalomen var roligast. Den dagen lärde jag mig att åka nedför och
Gustavs pappa lärde mig att svänga, ploga och bromsa med
slalomskidorna. Till lunch fick vi hamburgare och festis. mvh Adam

 


Förra tisdagen var hela klassen på studiebesök på Vedbobacken. Det var en klass från en annan skola där också. När vi kom fram berättade lärarna vilken klass som skulle börja få åka alpint eller längdskidor. Vi fick börja med längd men dem som hade med sig egna längd eller slalom-skidor fick åka vad dem ville. Ledarna delade in vår klass i mindre grupper och min grupp fick börja med tricksskidor. De som ville fick testa på backhoppning.

När vi hade åkt pulka ett tag i backen fick vi gå och prova på längdskidåkning något jag aldrig hade gjort förut. Jag tyckte det gick bra, en liten annorlunda teknik mot att åka slalom. När vi hade åkt cirka fyra varv var det dags för lunch, fick vi hamburgare och festis. Efter lunchen fick hela klassen gå och testa pjäxor och hämta utrustning för slalom. Sen var det valfri åkning. Jag, Erik och Simon samåkte i liften och backen. Jag märker själv att jag har blivit bättre på både skidåkning och att hoppa i backen.


Hej!!!

Jag hade en jätterolig dag på Vedbobacken. Vi började med att åka buss till Vedbobacken. När vi var framme så fick vi gå och lämna våra väskor i ett litet förråd. Sen fick vi gå och få lite viktig information från personalenJ. Jag började att åka längdskidor, det var ganska kul. Jag åkte längdskidor i ungefär en timme. Till lunch fick vi hamburgare, det var jättegottJoch  efter lunchen så åkte jag slalomskidor i backen. Det tyckte jag var lite roligare än längdskidor. Jag var inte särskilt duktig på att åka slalom, men som tur var fick jag hjälp att lära mig att åka slalom. Efter en rolig dag på Vedbobacken så åkte vi buss hem till skolan. Då fick man gå hem.


Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:23 Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDSPONSORER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

FB TW

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info