Hoppa till sidans innehåll

Alla på snö vinner andra priset i FIS Snow Kidz Award

10 JUN 2016 09:52
Svenska Skidförbundets projekt Alla på snö, som bjuder fjärdeklassare på snöglädje, placerade sig på en andra plats i det internationella skidförbundets tävling "FIS Snow Kidz Award".
  • Skapad: 10 JUN 2016 09:52

– Vilket fantasiskt besked! Det är en stor bekräfelse för vårt långsiktiga arbete med att sprida snöglädje till alla, oavsett bakgrund eller förutsättningar, när det uppmärksammas av detta prestigefulla internationella pris, säger Charlotta Bürger Bäckström, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.Ola Strömberg, tillträdande förbundsdirektör och Katarina Fahlén, t.f. förbundsdirektör med diplomen för andra priset i FIS Snow Kidz Award 2016.

Nästan 1 000 olika projekt för att få fler barn att upptäcka snöglädje arrangerades runt om i världen under 2016. Av dessa valde det internationella skidförbundet FIS ut de åtta bästa arrangörerna som gick till final, bland dessa fanns Svenska Skidförbundets projekt Alla på snö.

Projektet Alla på snö bjuder fjärdeklassare i en kommun på en hel dag då de får upptäcka, utforska och glädjas åt det härliga med att pröva olika sätt att glida på snö. Alla på snö har växt konstant sedan starten 2009 och visar under 2016 på rekordsiffror:

  • 103 Alla på snö-dagar
  • 39 deltagande kommuner
  • 35 deltagande anläggningar
  • 22 000 fjärdeklassare på snö
  • 3 000 gymnasieelever, utbildade till Alla på snö-ledare

Med andra platsen i FIS Snow Kids Award tillkommer, förutom äran, en prissumma på 13 000 schweizerfranc (cirka 110 000 kronor) som kommer användas för att stärka Svenska Skidförbundets föreningar så att de kan anpassa verksamheten för att kunna ta emot ännu fler medlemmar.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som gör detta möjligt: deltagande kommuner, föreningar och anläggningar samt våra ovärderliga samarbetspartners, avslutar Charlotta.

Läs mer om Alla på snö.

Fakta FIS Snow Kidz

FIS Snow Kidz är en del i FIS stora kampanj Bring children to the snow som syftar till att få fler av världens barn att glida på snö. En annan del i kampanjen är världssnödagen World Snow Day som 2017 firas den 15 januari världen över. Båda dessa ingår i Svenska Skidförbundets projekt Alla på snö.

Skribent: Lotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info