Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Fira världssnödagen den 15 januari 2017

14 DEC 2016 11:00
Världssnödagen, World Snow Day, kommer firas på många platser runt om i världen. Svenska Skidförbundets officiella firande kommer vara i Hammarbybacken i Stockholm, men det sker massor av aktiviteter på andra håll i Sverige.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2016 11:40

Den 15 januari 2017 kommer Världssnödagen uppmärksammas på många ställen i världen. Förra året firades den i hela 42 (!) länder. Cirka 620 000 personer deltog då i något av de  600 evenemang som anordnades.

– Vi hoppas att världssnödagen inspirerar till ett intresse för vinteraktiviter som kommer hålla livet ut, säger Charlotta Bürger Bäckström, Svenska Skidförbundet.

Håll utkik i lokalpressen vart Världssnödagen firas i närheten av dig!

– Förra året blev dagen väldigt lyckad. I Sverige var det cirka 3 500 barn som kom i kontakt med snö på olika sätt och i år har vi utvecklat konceptet ytterligare, säger Charlotta Bürger Bäckström.

Svenska Skidförbundet firar i Hammarbybacken

Svenska Skidförbundets firande sker i år i Hammarbybacken i Stockholm. Där kommer alla få möjlighet att testa olika sätt att glida på snö som längdåkning, snowboard, alpint och skicross, allt utan kostnad. Skistar bjuder alla upp till 15 år på gratis SkiPass.

Under dagen kan du upptäcka många olika sätt att glida på snö. Dessutom finns flera aktörer på plats för att förgylla Världssnödagen World Snow Day lite extra för dig som besökare.

Bland annat kan du träffa SkiStars mycket populära snögubbe Valle. Du kan också delta i olika tävlingar där du kan vinna riktigt fina priser som exempelvis en familjevistelse under Sälen Winter Games i Lindvallen.

– Vi vill att så många som möjlighet ska få chansen att uppleva allt det roliga som förknippas med snö oavsett om man vill åka pulka, testa hopp och rails, alpint eller längdåkning, berättar Charlotta Bürger Bäckström.

Välkommen till Hammarbybacken den 15 januari kl 10–15 för att fira World Snow Day med oss!

Skribent: Lotte Jernberg
E-post: This is a mailto link

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info