Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lotte Jernberg, SSF

Nu har Alla på snö 2016 startat

21 JAN 2016 16:18
Intresset bland Sveriges kommuner att sprida snöglädje genom Alla på snö-dagar bara fortsätter växa. På schemat för 2016 finns hela 38 platser, från norr till söder.
  • Skapad: 21 JAN 2016 16:18

Sedan snöbollen sattes i rullning år 2009 har antalet Alla på snö-orter växt konstant, vi slår rekord varje år. Det betyder att vi under 2016 beräknar att hela 22 000 barn kommer testa att glida på snö under en Alla på snö-dag, vilket är en helt fantastisk siffra.

– Ja det är över förväntan. Vi hade som mål att nå 35 kommuner men det blev 38 och fler är intresserade att vara med nästa år. Det visar hur stort intresse det finns bland Sveriges kommuner att prioritera fysisk aktivitet för barnen på skoltid, även under vintern. Och förhoppningsvis leder dagen till ett livslångt intresse för snöaktiviteter, säger Svenska Skidförbundets koordinator för Alla på snö Charlotta Bürger Bäckström.

Alla på snö 2016 startade redan förra veckan då vi besökte Flottsbrobacken, Ekebyhovsbacken, Hammarbybacken, Storstenshöjden och Ryssberget. Denna vecka (vecka 4) är det dags för Asbybacken, Ödeshög-längdanläggning och Vallåsen att sprida glöglädje till kommunens fjärdeklassare.

Hit kommer Alla på snö 2016

Om Alla på snö

Svenska Skidförbundet skapar tillsammans med kommunen, skolan och skidanläggningen en dag, under skoltid, då vi bjuder in kommunens fjärdeklassare att upptäcka snöglädje genom att pröva olika sätt att glida på snö.

Under en Alla på snö-dag får barnen kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar och med stöd av lärare och ledare som utbildats i att leda och coacha på snö.

Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info