Hoppa till sidans innehåll

700 fjärdeklassare får uppleva snöglädje i Göteborg

16 FEB 2017 15:35
Nu är det dags för Alla på snö att besöka i Alebacken, utanför Göteborg. Cirka 700 fjärdeklassare från skolor i framförallt Angered och Ale kommer tisdag till torsdag vecka 8–9 få chansen att uppleva snöglädje under skoltid.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2017 06:44

– Detta blir en helt ny upplevelse för många av våra elever i Angered. Vi hoppas Alla på snö-dagarna ska bidra till att man förstärker och får upp glädjen och ögonen för bredden i den svenska utevistelsen. Vi förväntar oss dagar med massa glädje och skratt! säger Johan Häggman, utvecklingssamordnare på utbildningssektorn SDF Angered.

Följande skolor deltar under Alla på snö i Göteborg: Torsland, Nolskolan, Bläseboskolan. Eriksboskolan, Kronaskolan, Lövgärdeskolan, Vättleskolan, Himlaskolan, Bergumskolan, Gunnilseskolan, Nytorpskolan och Bohuskolan.

För att ta hand om barnen och göra deras upplevelse så säker och lustfylld som möjligt har ungdomar från Barn- och fritidsprogrammet på Lärlingsgymnasiet i Ale samt elever från Natur- och äventyrprogrammet på REAL-gymnasiet i Göteborg utbildats i att vara Alla på snö-ledare.


Gymnasieungdomar utbildas till Alla på snö-ledare. Bilden från Alla på snö i Sälen. Foto: Lotte Jernberg

– Det är en fantastisk satsning i Göteborg. Förra året då fick 23 barn möjlighet att glida på snö och nu är det hela 700 barn! Det märks verkligen att det finns en vilja och ett behov från kommunen och skolorna att öka mängden fysisk aktivitet för kommunens barn och ungdomar, det är riktigt roligt, säger Charlotta Bürger Bäckström, verksamhetsansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Alla på snö-dagarna i Alebacken arrangeras i sammarbete med Göteborgs Skidförbund, Alebacken och den alpina klubben Västalpin.

– Genom att bjuda in fjärdeklassare i flera skolor når vi alla, även de som aldrig tidigare har prövat att glida på snö. Vår förhoppning är att det leder till att fler barn och ungdomar får ett livslångt intresse för fysisk aktivitet och att de genom att ta kontakt med någon av våra klubbar kan fortsätta upptäcka och uppleva snöglädje livet ut, säger Charlotta Bürger Bäckström.

Alla på snö kommer tillbaka till Göteborg vecka 20, då är det dags för barn och ungdomar att testa längdåkning i Serneke Arena.

För mer information kontakta:
Johan Linnaeus, Alla på snö
Svenska Skidförbundet
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-090 78 74

Charlotta Bürger Bäckström,
Verksamhetsansvarig Alla på snö
Svenska Skidförbundet
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-372 00 41

Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info