Hoppa till sidans innehåll

Alla på snö i Östersund

07 MAR 2017 12:36
Samtidigt med Nordiska ungdomsspelen var det full fart i Vinterparken, i en uppbyggd skidlekpark fanns ”Alla på snö”. Efter ungdomsspelen flyttade vi till Ladängen för Alla på snö-dagar där elever från Jämtlands gymnasium deltog som ledare.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2017 17:39

I Vinterparken hade en skidlekpark med rails och hopp byggts där alla fick vara med och pröva längd, alpint, skicross, snowboard och backhoppning. Utrustning fanns förstås att låna för alla.

Det gick också att tävla i Bokstavsjakten "Hitta ordet", 300 hundra tävlande gissade ord och skrev även en motivering. En av de glada vinnarna var Aron (se toppbilden) som hade följande motivering på vad snöglädje var för honom:
Snöglädje för mig är när hela familjen är tillsammans en heldag och leker på snön...åker skidor och pulka.

LÄS MER: Nordiska ungdomsspelens nyhetsbrev

Under ungdomsspelen anordnades även en temakväll för föräldrar och tränare där ett antal välkända skidprofiler stod på scenen: Anna Ottosson, Carl Qvicklund, Kristian Höijd och Ylva Novén. Ämnet var "Att skapa och bibehålla glädjen i sport och rörelse". Vad är det som gör att man fortsätter med sin sport när många, speciellt i 13-årsåldern slutar? Vad utmärker en bra tränare eller en stöttande förälder? Använd gärna vårt material Skidor vill om ni vill jobba med dessa viktiga frågor i er förening.

Fjärdeklassare på Ladängen

Veckan efter ungdomsspelen flyttade Alla på snö från Vinterparken till Ladängen för att genomföra en Alla på snö-dag för fjärdeklassare från olika skolor i Östersunds kommun. Dagen till ära hade vi hjälp av Östersund Frösö SLK och Frösö IF.

Extra roligt var det att Jämtlands gymnasiums idrottselever deltog som ledare under dagen eftersom Alla på snö har medverkat under deras idrottsledarkurs.

– Som skidgymnasium är det viktigt att våra unga ledare i ämnet specialidrott får tillämpa ett verkligt ledarskap i sina idrotter. Projektet Alla på Snö passar så bra i både tid och omfattning för våra kurser. Bäst har varit att både våra elever och fjärdeklassarna tycker att det har varit så roligt och givande, säger Michael Söderkvist, sportchef på Jämtlands Gymnasium.

Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info