Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lotte Jernberg/SSF

Alla på snö slår anmälningsrekord i Stockholm

16 OKT 2017 14:00
Det tog endast nio(!) minuter att fylla alla 2 200 platser. Intresset för fysisk aktivitet på snö fortsätter vara rekordstort bland Stockholms skolor.
  • Skapad: 16 OKT 2017 14:00

– Att få fler barn och ungdomar att röra på sig är ett prioriterat område för Svenska Skidförbundet. Gensvaret som vi har fått i Stockholm motiverar oss att satsa ännu mer på att få fler att upptäcka nyttan och glädjen med fysisk aktivitet på snö, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet.

Vecka 5–8 är det åter dags för Alla på snö att sprida snöglädje till 2 200 av Stockholms fjärdeklassare. Denna gång kommer det erbjudas både längd- och utförsåkning.

– Jag är otroligt glad över att Alla på snö har blivit så uppskattat bland stadens skolor så att anmälningsrekordet slås ännu en gång. Alla på snö gynnar både folkhälsan och sammanhållningen i Stockholm, säger Håkan Jansson, samordnare Idrott och Hälsa på Utbildningsförvaltningen.

Vecka 5–6 blir det längdåkning på Gärdet och under vecka 7–8 flyttar Alla på snö för alpin skidåkning i Hammarbybacken. Det är viktigt att alla som vill kan delta, oavsett om de har åkt tidigare eller inte, därför kommer låneutrustning finnas på plats.

Det är inte bara fjärdeklassarna som engageras och aktiveras i Alla på snö. För att kunna ge barnen en trygg och rolig upplevelse på snö utbildar Svenska Skidförbundet dessutom cirka 200 gymnasieelever i Stockholm, som bland annat kommer från barn- och fritidsprogrammet, till Alla på snö-ledare.

– Många av fjärdeklassarna och gymnasieeleverna har aldrig tidigare stått på ett par skidor därför ser vi detta som ett fantastiskt tillfälle att hjälpa dem upptäcka nyttan med fysisk aktivitet. Vi hoppas att detta blir en naturlig del i deras vardag, livet ut, säger Charlotta Bürger Hyllienmark, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Satsningen på Alla på snö i Stockholm görs av Svenska Skidförbundet och Stockholms stad tillsammans med längdklubbarna Nacka-Värmdö SK, IK Jordbänningarna, Sundbybergs IK och Täby IS på Gärdet samt DIF Alpina i Hammarbybacken.

Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info